NEKA VAM HOBI POSTANE POSAO!

TRAŽITE POSAO KOJI ĆE VAM BITI ZABAVAN I ODLIČNO PLAĆEN? Upišite program dizajna interijera i ostvarite svoje želje

Razmišljate li možda o promjeni karijere?

Oduvijek vas je privlačilo osmišljavanje kreativnih ideja o uređenju interijera? Zašto ne biste svoj omiljeni hobi pretvorili u unosan posao i pritom svakog dana uživali u onome što radite? Ako vam ovo zvuči zanimljivo, onda ste na pravom mjestu. Visoka škola Aspira nudi vam jednogodišnji program osposobljavanja tijekom kojeg će polaznici naučiti sve o teoriji i praksi u projektiranju interijera.

Kako kažu u Aspiri, ovaj program osposobljavanja osmišljen je s posebnom namjerom da oslobodi kreativnost apsolutno svih polaznika te ih prenošenjem stručnih znanja i vještina nauči da svoje ideje što uspješnije ostvare u praksi.

Polaznici će tijekom programa steći uvid u praktične i poslovne aspekte dizajna interijera, tako da će po završetku programa moći započeti samostalnu karijeru. Program je osmišljen kao kombinacija praktične nastave i radionica, koje vode eminentni stručnjaci.

Zadaci programa
  • Koncept: razvijanje ideja, istraživanje, planiranje i izrada modela.
  • Realizacija: tehničko crtanje, skiciranje, crtanje pomoću računala i izrada portfelja
  • Prezentacija: pripremanje ponuda, izvještaja i izrada profila klijenta
  • Projekt: specifikacije boje, teksture, materijala i osvjetljenja sukladno željama klijenta unutar zadanog prostora te izrada probnih uzoraka

Osposobljavanje za dizajnera interijera ove godine održava se u Zagrebu i Splitu, s time da program u Zagrebu počinje 16. ožujka, dok u Splitu kreće nešto kasnije, točnije 19. ožujka.

Program je namijenjen i onima koji nemaju nikakvog iskustva u samom dizajniranju interijera. To znači da predznanje nije nikakav uvjet, a polaznici će imati priliku usvojiti mnoga znanja i vještine - od tehničkog crtanja pa sve do korištenja računalnog programa ArchiCad (program za dizajniranje interijera).

Prostor je ideja. Naime, svaki prostor ima namjenu, kontakt s okolišem, identitet i estetiku. Stambeni prostor, bio to stan ili kuća bit će prvi i temeljni zadatak na kojem će polaznici naučiti pojam, pristup i način projektiranja interijera. Dizajner interijera, međutim, ima i brojne druge prilike za zaposlenje. Arhitektonski studiji, građevinske tvrtke, proizvođači i prodavači namještaja… samo su neke od mnogih mogućnosti, navode u Aspiri

Svi predavači visoke škole eminentni su stručnjaci iz područja dizajna s dugogodišnjim radom i zapaženim radovima, a program se sastoji od nekoliko nastavnih cjelina. To su stilovi i dizajn kroz povijest, boja i svjetlost, građevinske konstrukcije i materijali, 3D crtanje, projektiranje interijera, primjena računala u dizajnu te praktična nastava uz vrhunske stručnjake.

Više informacija o prijavama, upisu i samom programu osposobljavanja možete pronaći na službenoj stranici Aspire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 02:16