Isproban recept

Trebate promjenu u domu? Napravite ovo i vaš će se dom u potpunosti promijeniti

 Laura Adai/Unsplash
Razne zidne, podne i stolne lampe u potpunosti će promijeniti doživljaj interijera i dati vam onaj ugodan osjećaj "novog"

Osvjeteljenje je jedan od najvažnijih faktora stvaranja ugođaja u domu. Znate i sami. Večer je, udobno ste se ušuškali u svom denvnom boravku uz omiljenu knjigu, a svjetlost dolazi iz male lampe, jedine koja vam je u tom trenutku potrebna. Ako netko odjednom upali veliko svjetlo, vaš će se ugođaj u potpunosti promijeniti.

Stoga, ako se poigrate s osvjetljenjem, u svom interijeru možete napraviti velike promjene. Promjena rasvjete je idealna opcija, pogotovo kada nemate vremenske i financijske resurse za velika preuređenja.

image
Xie Yujie Nick/Unsplash

1. Spavaća soba

Ako ste jedni od onih koji obožavaju čitati knjige u krevetu, razmislite o zamijeni stolnih svjetiljki sa zidnim svjetiljkama koje možete podešavati. Instalacijom zidnih svjetiljki dobit ćete i na prostoru te malo promijeniti kut osvjetljenja, što će vašoj sobi dati potpuno novi ugođaj, a dobro će doći i za čitanje knjiga.

image
Collov Home Design/Unsplash

2. Kupaonica

Iako nam je u kupaonici odlično osvjetljenje jedna od najvažnijih stvari, svejedno se možemo poigrati s ugođajem u ovoj prostoriji i stvoriti baš onakav kakav nam je potreban dok uživamo u onim malo duljim kupkama. Jedna slabija zidna lampa tada će učiniti veliku razliku.

image
Laura Adai/Unsplash

3. Kuhinja

Mnogi osim glavnog osvjetljenja u kuhinji imaju ono od kuhinjske nape i to je sve. Razmislite o postavljanju dodatne zidne svjetiljke ili obične stolne lampe na kuhinjskog površini. Ova će manja osvjetljenja učiniti noćne ulaske u kuhinju ugodnima i neće vas razbuditi.

image
Xie Yujie Nick/Unsplash

4. Dnevni boravak

Dnevni boravak je centralna prostorija svakog interijera, stoga je najvjerojatnije da ćemo se tamo poigrati s osvjetljenjem. Jedna od opcija je zamijeniti svoju klasičnu visilicu s nekom efektnijom i upečatljivijom. Kao drugu opciju, pokušajte sa zidnim lampama koje osvjetljavaju neki od elemenata dnevnog boravka, kao što su police ili velika slika na zidu. Osim toga, možete dodati malu stolnu lampu i na policu za dodatan umirujući ugođaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:07