Atraktivni interijeri

Trendi kupaonice o kojima maštamo

 

Uvijek nam dobro dođu praktični savjeti kako stvoriti lijepu i privlačnu kupaonicu koja će odolijevati trendovima i nemilosrdnom zubu vremena, no ponekad si ipak trebamo dopustiti i da malo maštamo o genijalno uređenim kupaonicama koje možda nisu idealan odabir za naš dom, ali svejedno izgledaju sjajno! U nastavku stoga pogledajte njih čak devet koje su privukle nađu pozornost upečatljivim pločicama, odličnim kombinacijama boja i iznenađujućim materijalima koji ih čine toliko posebnima!

Raskošna zelena boja pločica koja je iskorištena na zidovima ove kupaonice zaista impresionira, dok je ostatak uređenja neutralnih boja. Mramorne heksagonalne pločice na podu, kameni element i sjajni mjedeni umivaonik upotpunjuju ovu glamuroznu kupaonu.

Sitne vintage pločice u izražajnoj plavoj i jednostavnoj bijeloj boji stvaraju vibrantan uzorak na zidovima kupaonice čiji dizajn potpisuju arhitekti iz studija GRT Architects. Detalji poput geometrijske police u različitim bojama i crvene slavine ovaj prostor čine još zabavnijim za promatranje.

Sitne i četvrtaste, ružičaste pločice iskorištene na zidu ove kupaonice u kombinaciji s okruglim ogledalima i sjajnim mjedenim detaljima zaista oduševljavaju!

U elegantnoj kupaonici na fotografiji posebnu pozornost privlače mjedeni detalji u kombinaciji s mramorom i mozaik pločicama koje se protežu preko poda pa sve do pola zida!

Ova kupaonica nije za strašljive! Upečatljiva kombinacija plave i bijele boje u tušu samo su dio zanimljivog uređenja prostorije koju možete proučiti na fotografiji. Detalji poput kade oslikane likovima morskih životinja i drvene daske na zidovima čine ovo eklektično uređenje zaista posebnim.

Ova se kupaonica nalazi u restoranu Flax & Kale u Barceloni, a svojim vintage umivaonicima i klasičnom kombinacijom bijelih, crnih i sivih pločica predstavlja dašak elegancije prošlih vremena.

Glatke i sjajne površine u predivnim retro bojama kao što su tamnozelena, tirkizna i svijetloplava stvaraju odličan kontrast drvenom detalju ormarića i metalnim elementima na ogledalu i vratima.

Spoj žutih podnih pločica i bijele kamene površine prepune crvenkastih šara nije kombinacija koju smo navikli viđati u kupaonicama, no u ovoj jedinstveno uređenoj prostoriji koju su uredili arhitekti iz studija Arent & Pyke izvrsno funkcionira!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:08