PROMJENE KOJE ĆE SVI PRIMIJETITI

Trendovi uređenja blagovaonice za 2020. godinu

Jeste li znali?

U uređenju dnevne zone obično prednost dajemo kuhinji i dnevnom boravku, dok blagovaonica nerijetko ostaje po strani. Međutim, često zaboravljamo da je upravo to prostorija u našem domu koja je uvijek zanimljiva za uređivanje. Stoga vam danas donosimo trendove uređenja blagovaonica koji će prevladavati u ovoj godini.

1. Okrugli stolovi

Blagovaonski stol neizostavni je dio svake blagovaonice, a ove godine u modu se ponovno vraćaju okrugli stolovi. Ako tražite novi stol za blagovanje, odaberite okrugli. Okrugli stolovi su manji, intimniji i mogu se bez problema uklopiti u prostor u kojem se nalaze - dobra ideja za sve one koji blagovaonicu 'integriraju' u neki drugi dio u domu. Vaš će blagovaonski prostor biti ugodniji sa okruglim stolom.

2. Klupice za sjedenje

Klupe više nisu samo komad namještaja koji se stavlja na balkon ili terasu, ove godine one se sele u blagovaonicu i bit će jedan od najvećih trendova uređenja. Naime, one omogućavaju više mjesta za sjedenje, a upravo je to ono što nam treba! Klupice za sjedenje savršeno će se uklopiti s ostatkom prostora, stvarajući takozvani kohezivan izgled, a prostoru će dodati dašak rustikalnog stila (naročito ako se odlučite za drvenu varijantu).

3. Šareni stolci

2020. godina je sva o bojama, a to ćemo moći vidjeti i u blagovaonicama. Šareni stolci, taburei i klupe idealan su način da unesete osvježavajuć i moderan osjećaj u vlastiti blagovanski prostor. Šarene stolce možete uskladiti s nekim drugim istaknutim elementima ili komadima namještaja, dajte mašti na volju!

4. Kombinacija različitih stilova

Iako se tek rijetki odvaže na ovakav korak, kombinacija različitih stilova uređenja bit će jedan od najvećih trendova uređenja blagovaonice u ovoj godini. Neobične kombinacije komada namještaja, tekstila, materijala, boja i ostalih detalja savršeno će se uklopiti u vašu blagovaonicu te je u potpunosti transformirati.

5. Biljke

Biljke su oduvijek bile savršena dekoracija u bilo kojem prostoru, pa ove godine na red napokon dolaze i blagovaonice. Naime, biljke kao takve nemaju samo funkciju pročišćavanja zraka u prostoru i uklanjanja alergena, već su idealan ukras koji može 'osvježiti' apsolutno svaki interijer.

Izvor i foto: DigsDigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 08:10