Top sedam

Trendovi vanjskog uređenja koje ćemo ovog ljeta viđati na gotovo svakoj terasi i balkonu

 BERISLAVA PICEK/CROPIX/CROPIX
Ako želite steći uvid u trenutne trendove u dizajnu, Etsy bi trebao biti jedna od vaših prvih stanica (nakon Doma i dizajna, naravno!)

Etsy, redovito izvještava o trendovima dekoriranja koristeći uzorke pretraživanja kupaca. A u svom najnovijem izvješću, bilježi istaknute stvari poput svjetlucavih školjki, tamnih tonova drva, antikviteta inspiriranih Parizom, starinskih uzoraka, nježne rasvjete lampiona i hrabrih tepiha. Ipak, jedna stvar koja je posebno vrijedna pažnje kod ovogodišnjih trendova je da su primjenjivi na vanjske prostore, kao i na unutarnje.

Sviđa nam se što se ovogodišnji trendovi uređenja doista uklapaju u koncept unutarnjeg i vanjskog života. Na primjer, tepisi s osobnošću i papirnatom rasvjetom jednostavni su, ali dojmljivi načini da unesete ‘wow‘ faktor u bilo koje dvorište, terasu ili balkon. A sirena dekor je još jedan trend koji "vrišti na ljeto". Kada počnete uređivati vanjski prostor razmotrite ove trendove i ideje za uređenje. Ovi savjeti i proizvodi zajamčeno će učiniti vaše vanjske prostore jednako ugodnim kao i one unutarnje.

image
LEAN TIMMS/

Tamno drvo

Iako su posljednjih godina dominirali svjetliji tonovi drva i Scandi detalji, Etsy je ove godine zabilježio porast od 337 posto u pretraživanjima stolova i pribora od orahovine i 28 posto u pretraživanjima smeđih garnitura za sjedenje ili namještaja. Ova otkrića sugeriraju da ljudi traže više čokoladnih, dubokih tonova, možda inspiriranih arhitekturom stare škole. Dodajte elemente tamnog drva u svoj vanjski prostor pomoću namještaja za terasu od tamnog drva ili dodataka poput svijećnjaka ili žardinjera. Nemojte se bojati miješati tamnije tonove sa svjetlijim, kao što se vidi na gornjoj terasi u Melbourneu.

image
FEDERICO PAUL/

Pariški šik

Pariški stil je u dodavanju vintage glamura prostoru i, u ovom slučaju, vašoj terasi, balkonu ili vrtu. Ukrašena zlatna ogledala, lusteri, mramor ili lažni mramor, posteljina i obilje volana — da, ovi materijali mogu funkcionirati na otvorenom. Etsy izvješće o trendovima bilježi povećanje od 119 posto u pretraživanjima zidnih ogledala, 96-postotno povećanje u pretraživanjima mramornih sudopera i 67-postotno povećanje u pretraživanjima uljanih slika. Ako tražite načine da dodate ovaj otmjeni izgled nalik Louvreu na otvorenom, isprobajte mramorne daske za posluživanje, naborane stolnjake ili sjedenje u stilu bistroa. Potražite vintage komade koji će funkcionirati i na otvorenom, poput mjedenih žardinjera ili istrošenog kamena. Ukrašena ogledala mogu se objesiti na vanjske zidove ispod natkrivenih terasa, a isto vrijedi i za lustere — potražite dizajn bez žica koji možete pažljivo osvijetliti svijećama.

image
GETTHEWAVE ON ETSY/

Sirena dekor

Zabilježen je porast od 125 posto u pretraživanjima na Etsyju za elemente poput nazubljenih staza, 24 posto u pretraživanjima za sedefaste pladnjeve i 22 posto u pretraživanjima rasvjetnih tijela s mjehurićima. Ova je estetika također zrela za eksterijere. Primijenite ju za zabavu na otvorenom s komadima kao što su plave i bijele školjke ili svjetlucave čaše za piće uz more. Također možete objesiti vitraje inspirirane valovima ili krljuštima na svoju verandu ili granu drveta.

image
LUMIERESHADESSTORE ON ETSY/

Rasvjeta od papira

Ambijentalna rasvjeta uvijek je izvrstan način da nadogradite svoj vanjski prostor; čini da se gosti osjećaju kao da su u otmjenom resortu! U tu svrhu, rasvjeta od papira je u trendu i odgovara posebno u dvorištu. Zapravo, Etsy je zabilježio porast od 85 posto u pretragama visećih papirnatih svjetiljki, porast od 61 posto u pretragama rasvjete od rižinog papira i porast od 24 posto u potrazi za podnim lampama od papira. Objesite ovu ogromnu visilicu na drvo kada prijatelji dođu na večeru na otvorenom ili razmislite o skupini sklopivih lampiona.

image
ERIN DERBY/

Dvojnost u dizajnu

S trendovima koji se mijenjaju brže nego ikad, mnogi prihvaćaju koncept dualnosti i kombiniraju nekoliko - ponekad naizgled suprotnih - stilova kako bi pokazali svoju osobnost. Bilo da miješate i usklađujete bezvremenske uzorke s modernim sirena dekorom ili kombinirate tamne drvene tonove s bezbrižnim pariškim dekorom, postoji toliko mnogo načina za spajanje trendova na jedinstvene načine bez trošenja novca. Možete upotrijebiti komade koje već imate kako biste pokazali ovaj trend i zapamtite - ne morate uvijek brinuti o "pravilima" ukrašavanja. Ako vam se sviđa način na koji se vaši komadi slažu (čak i ako se ne "slažu"), bit ćete sretni.

image
JESSICA ISAAC/

Tepisi s osobnošću

Korištenje vanjskog tepiha na vašoj terasi ili verandi uvelike uzemljuje vaš prostor i čini ga toplim i ugodnim pokazujući više topline "iznutra donesene vani". Tepisi s osobnošću u trendu su za 2023. godinu, s povećanjem pretraživanja ručno tkanih tepiha na Etsyju od 401 posto, povećanjem pretraživanja tepiha po narudžbi od 62 posto, povećanjem pretraživanja šarenih prostirki od 55 posto i valovitim povećanjem od 49 posto. Potražite prostirku kao što je ova apstraktna unutarnja/vanjska prostirka ili nešto manje za vaš ulaz.

image
NATALIE JEFFCOTT/

Dizajn "dnevnih" soba

Još jedan trend koji jako volimo ovog ljeta je dizajn ‘dnevnih‘ soba". Mnogi će slaviti toplije mjesece sa stilovima koji slave prirodu, više slojeva s više biljaka, prekrasnim žardinjerama, botaničkim dizajnom, pa čak i živopisnim zoološkim motivima i tropskim printovima u svojim prostorima. Pokušajte upotpuniti svoj vanjski prostor slojevima s još više biljaka — možda čak i penjačicama koje će zauzeti okomiti prostor kako bi se više istaknule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:16