moderan dom

Tri ključne prostorije vašeg doma zaslužuju posebnu pažnju, evo kako ih jednostavno osuvremeniti

Natuzzi sjedeća garnitura Campus
 Natuzzi
Ovisno o ukusima i načinu života, bitnost prostorija može varirati, ali većina bi se složila da ipak postoje glavne tri

Preuređenje doma jedan je od najuzbudljivijih i najkreativnijih procesa kroz koji možete proći. No, uz svu tu odgovornost dolazi i pritisak na donošenje informiranih odluka koje će dugo trajati. Kako možete biti sigurni da ćete postići pravi dizajn za svoj stil života, koji ujedno može biti kvalitetan i dugotrajan? Počnite s izvrsnim dizajnom za ključne sobe u vašoj kući. Iako često nije lako odlučiti koje su to najbitnije prostorije u vašem domu, obično se svede na to da su nam zapravo svi prostori bitni i da ih volimo, jer to je ipak naš dom, ali kada je u pitanju preuređenje i morate izabrati miljenike onda je najbolje voditi se jednostavnom logikom – a to je koliko vremena provodite u kojoj prostoriji. I na temelju tog izračuna vrlo lako ćete doći do onih ključnih, a to su one u kojima se odvija većina života, kako vašeg, tako i vaših ukućana.

image
Natuzzi sjedeća garnitura Oblo
Natuzzi

Ovisno o ukusima i načinu života, bitnost prostorija jedne nad drugom može varirati, ali većina bi se složila da ipak postoje glavne tri – dnevni boravak, blagovaonica i spavaća soba. Ovo su prostorije u kojima provodite većinu našeg vremena i baš zbog tog razloga njima mora biti posvećena sva pozornost. Njihov položaj, izgled, raspored i odabir namještaja i dekora uvelike utječu na kvalitetu vašeg života kao i na vaše zdravlje. Stoga vam u nastavku donosimo kako modernizirati ove ključne prostorije te ih učiniti vašim utočištem u kojem će se svi dobro osjećati.

1. Dnevni boravak

Dnevni boravak je obično centralna prostorija u svakom domu. U njemu se opuštamo, družimo, radimo, a ponekad čak i jedemo. Osim što se oko dnevnog boravka obično vrte sve aktivnosti vaših ukućana, to je uobičajeno i mjesto gdje primate svoje goste pa pri samom uređenju morate paziti na svaki detalj. Prije samog početka potrebno je razmisliti kako ćete koristiti ovaj prostor i koliko ljudi će obično obitavati u njemu, kad dođete do konačnog plana onda ćete znati koji i koliki vam namještaj treba i kako ga rasporediti.

image
Natuzzi sjedeća garnitura Oblo
Natuzzi

U posljednjih par godina doživjeli smo velike promjene u našim životima i u našim kućanstvima pa smo bili primorani adaptirati se. Namještaj koji je podložan jednostavnoj promjeni je zapravo idealan način da osvježite svoj dom i probudite svoju kreativnost, stoga u posljednje vrijeme modularni namještaj preuzima vodstvo nad bilo kojim drugim dizajnom.

image
Natuzzi sjedeća garnitura Kendo
Natuzzi

Iako je teško izdvojiti najvažniju stavku u uređenju dnevnog boravka, ipak ćemo se usuditi i reći da to mjesto uglavnom zauzimaju sofe. Njihova veličina, izgled i položaj određuju fokus cijele prostorije pa najlakši način da postignete promjenu u ovoj prostoriji je promjena sofe. Osim što se stvorila velika potreba za namještajem koji nije fiksan i prilagođava se našim potrebama, ono što je odraz suvremenog prostora je također namještaj koji je nenametljiv i dopušta prostoru da diše.

image
Natuzzi sjedeća garnitura Campus
Natuzzi

Čiste linije, tanki i lagani okviri te neutralne boje ostavljaju dojam da namještaj lebdi u prostor. Bogat izbor takvih mogućnosti skriva se u Natuzzi sofama Oblo, Pablo, Campus ili Kendo koje imaju mogućnost transformirati se po vašim željama i u svakom trenutku stvoriti prostor koji vam je potreban. Ovisno o vašem ukusu za materijale i oblike, unošenje ovakvoj jednog komada namještaja u dnevni boravak u potpunosti mijenja priču, a čak i vaš način života.

image
Natuzzi sjedeća garnitura Deep
Natuzzi

Ako ste pak prizemniji i više volite namještaj koji čvrsto stoji na zemlji, Natuzzi sofe Deep i Wave u vaš dom donose valovite forme koje su inspirirane prirodom i koje prate trend lakoće i prozračnosti u domu, ali donose jednu drugačiju fluidnost koja stvara osjećaj opuštenosti.

image
Natuzzi stolić Frost
Natuzzi

Naravno, ovi komadi namještaja ne mogu samovati pa za kompletnu promjenu dojma potrebno je dodati i prikladne stolove, fotelje ili komode koje svojim dizajnom prate ideje sofa. Campus ili Frost Natuzzi stolići za kavu odlikuju se čistim formama i stvaraju onaj levitirajući osjećaj u prostoru, dok naprimjer Orfeo komoda svojim mističnim izgledom donosi malo drame u cijeli dom.

image
Natuzzi fotelja Adore
Natuzzi

Fotelja je uvijek neizostavan dio svakog boravka, ona je kao malo udobno gnijezdo ili kao punjač baterija kojeg jednostavno morate imati, Adore i Blossom su zasigurno Natuzzi komadi koji će učiniti i veliku promjenu u cjelokupnom izgledu prostorije i podignuti ga na novu razinu.

2. Blagovaonica

Već nekoliko godina pratimo trend otvorenog tlocrta gdje se obično dnevni boravak spaja s blagovaonicom i kuhinjom. Ovaj hit u dizajnu prostora i dalje ne jenjava, a ako sami imate priliku stvoriti otvoreni prostor i spojiti ove prostorije učinite to odmah. Ovo će biti vaš prvi korak prema modernizaciji vašeg doma. Ako vam pak to mogućnosti ne dopuštaju, ništa zato, postoje i mnogi drugi načini kako blagovaonicu učiniti hit prostorom u domu.

image
Natuzzi blagovaonski stol Phantom i stolice Frida
Natuzzi

Jednako kao i za dnevni boravak prvo razmislite kako planirate koristiti ovaj dio i za koliko ljudi, a potom krenite u potragu za najboljim namještajem. Za razliku od dnevnog boravka blagovaonica može služiti malo formalnijem druženju vaše obitelji i prijatelja stoga je najbolje držati se simetričnih aranžmana u uređenju te stvoriti dobar tok kretanja po cijelom prostoru tako da se nitko ne bi osjećao skučeno.

image
Natuzzi komoda Phantom
Natuzzi

Kao i u dnevnim boravcima ideja prozračnosti u suvremenom dizajnu poželjna je i u blagovaonici. Kvalitetan stol prva je stavka koja utječe na promjenu blagovaonice, a Phantom Natuzzi stol sa svojim prozirnim postoljem u kombinaciji s drvenim detaljima donosi ono što cijelo vrijeme priželjkujemo - plutajući namještaj koji je u dodiru s prirodom. Prigodni stolci Frida koji postavljaju minimalan kontrast dizajnu stola savršena su odluka za stvaranje potpuno suvremene blagovaonice. Ako vam prostor dopušta ne zaboravite dodati i komodu i ormar Phantom kako biste dobili, uvijek potrebni, dodatni prostor za pohranu i jednako tako stvorili dojam jedinstvenosti u prostor koji svjedoči za promišljeni i kvalitetni dizajn.

3. Spavaća soba

Istraživanja navode da prosječno čak 23 godine svog života provedemo spavajući i to je naravno većinom u spavaćoj sobi. Mislimo da nema boljeg razloga da ovu prostoriju uvrstimo među one ključne i da o njenom uređenju razmislite ne jedanput, nego i deset puta ako je potrebno. Suprotno drugim ključnim prostorijama, spavaća soba je odraz vaše intime i ona u potpunosti mora biti orijentirana prema vama i vašim željama.

image
Natuzzi krevet Diamante
Natuzzi

Odabir kvalitetnog kreveta je najbolje što možete učiniti za svoju spavaću sobu, a i za svoje zdravlje. Možete se odlučiti da dizajn vaše spavaće sobe prati druge ključne prostorije pa je u tom smislu Natuzzi krevet Diamante idealan odabir sa svojim tankim linijama i neutralnom bojom koji svojom pojavom odiše lakoćom koja je jednako važna i za spavaću sobu kao i za druge prostore. Osim kreveta uvijek je nužan i dodatni namještaj poput ladičara Venere ili Munari te noćnog ormarića Cala koji se priklanjanu glavnoj ideji modernizacije vašeg doma.

image
Natuzzi komoda Venere
Natuzzi

Konačno možemo reći da je ipak najbitnije da se vi osjećate ugodno u svome prostoru, da vam vaš namještaj pruža osjećaj udobnosti i sigurnosti, da ga prilagodite sebi i na taj način stvorite prostor koji živi s vama.

Želite li saznati više o proizvodima i cijenama posjetite web stranicu Natuzzi ili prodajno mjesto Zagreb, Buzin i Rijeka, Srdoči.

www.natuzzi.hr

www.natuzzieditions.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:55