preuređenje prostora

Tri lica jednog dnevnog boravka

Promjenom samo nekoliko pomno odabranih detalja vaša prostorija može zaprimiti sasvim nov i svjež izgled. Ne vjerujete? Pogledajte samo primjer u nastavku u kojem je ista dnevna soba uređena na tri različita načina i s tri različita stila u prostoru stvorena je prava proljetna atmosfera. Promjena jastučića, sofe, dekorativnih detalja ili pak oblika lustera pojedinačno se možda čine kao beznačajne izmjene, no zajedno mogu vaš dnevni boravak pretvoriti u sasvim novu i uzbudljivu prostoriju. Kako bi pokazali moć koju ima boja, za uređenje dnevne sobe u nastavku odabrane su plava, zelena i žuta, odnosno boje neba, prirode i sunca te su stvorene tri lijepe prostorije.

Zeleni dnevni boravak na fotografijama opuštajuća je prostorija iznimno prirodnog izgleda. Efekt zelene sofe nije dobiven kupovinom novog namještaja, već dodavanjem zelene presvlake, što je odličan trik s kojim u tren oka možete osvježiti svoj boravak svake sezone. Brojni jastučići na sofi različitih su veličina, uzoraka i tekstura, no zelena boja ih povezuje u smislenu cjelinu. Pleteni dodaci u prostoriji poput košare, pletenog pladnja i stolca dodatno ističu estetiku prirodnih materijala iskorištenih u prostoru. Uređenje do kraja zaokružuju velike biljke u teglama, ali i lišće paprati raspoređeno po vazicama na niskom stolu.


Žuta u kombinaciji s bijelom stvara dojam prozračnosti i okupanosti suncem. U ovom je uređenju prostor namješten bijelom sofom, no jednako efektno bi izgledala i siva ili krem sofa. Jastučići i pokrivač u žutoj boji detalji su koji čine svu razliku. Kako bi se dodatno naglasila žuta boja odabrana za uređenje u vaze je dodano žuto cvijeće kao nježan detalj koji unosi svježinu u prostor. Zlatni stolići za kavu unose malo glamuroznosti u prostor, a njihova se privlačnost posebno uočava kada sunce prodre u prostor i reflektira se o njihovu površinu. Prostoriji je dodan i novi tepih s nježnim uzorkom kako bi se objedinilo uređenje.




Plava prostorija nadahnuta je morem, valovima i... naplavinama! Plavi kauč točka je fokusa u prostoriji, no detalji su ti koji osvajaju. Jastučići su presvučeni tkaninama u kombinaciji plave i bijele boje, tepih je poput neba, a u prostoru se može pronaći još nekoliko predmeta sa zanimljivim plavo-bijelim uzorkom. Naizgled istrošena fotelja te simpatični drveni stolići, kao i starinski izgled metalne lampe stvaraju dojam šarmantnih morskih interijera koje polako nagriza sol u zraku.




5 ključnih načina kako preurediti prostoriju

Boja kauča

Kako biste osvježili svoj kauč ne morate se baciti u veliki trošak. Ako vam je dosadio njegov trenutni izgled, izradite presvlaku u nekoj atraktivnoj boji i izgledat će kao nov!

Jastučići

Mali detalj koji puno znači, jastučić, odnosno više njih, može promijeniti izgled vašeg kauča. Kombinirajte različite oblike, veličine i uzorke, no neka svi jastuci budu iste boje kako bi bili vizualno povezani.

Tepih

Budući da zauzima puno prostora, ima iznimnu moć unošenja boje i uzoraka u prostor. Na vama je samo da odaberete što vam se najviše sviđa.

Cvijeće

Nemojte zaboraviti na ovaj dašak svježine i prirode u svome domu! Njihovim odabirom možete dodatno istaknuti pojedine aspekte uređenja.

Detalji

Vaza, košara, slika s dojmljivim uzorkom, pomoćna svjetiljka... Puno manjih, ali usklađenih detalja može preobraziti vašu prostoriju i stvoriti izvrsno uređen interijer.

Izvor: El Mueble

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:38