VELIKO PRIZNANJE ZA DOMAĆI DIZAJN

Trijumf dizajnerice Dorje Benussi na Salone Satellite

Dorja Benussi, produkt-dizajnerica i autorica linije namještaja Tink Things koji potiče razvoj senzorne inteligencije kod djece osvojila je na milanskom sajmu Salone del Mobile drugo mjesto u kategoriji mladih produkt dizajnera.

Riječ je o prestižnoj međunarodnoj dizajnerskoj manifestaciji SALONE SATELLITE u Milanu, koja predstavlja projekte najboljih mladih dizajnera do 35. godine iz cijelog svijeta. Serija Tink Things trenutno se sastoji od stolica Mia i Ika, od kojih Mia ima sklopivu “čahuru” u koju se dijete može povući kad mu vanjski podražaji postanu previše intenzivni, a kada je raspoloženo za interakciju, čahura se otvara jednostavnim potezom. Fiksirana je zatvaračem pa se može skinuti. Važna je funkcija sjedišta koje nije tvrdo i fiksno, nego od tkanine, pa se formira po djetetu i umiruje tehnikom dubokog pritiska.


KAO LJULJAČKA

Stolac Ika ima sjedalicu pričvršćenu špagama i funkcionira kao ljuljačka, a dizajniran je i za mirnu i za aktivnu djecu kojoj je potrebno više podražaja iz okoline da bi se koncentrirala. Benussi&theFish je studio Dorje i Ivana Benussi u sklopu kojeg razvijaju namještaj koji u obzir uzima senzornu integraciju kroz dječju interakciju s okolinom kako bi stvarao poticajniju i zabavniju okolinu za svu djecu. Pitamo Dorju i Ivana da li su očekivali nagradu.


IZNENAĐENJE

Nagradu zaista nismo očekivali. Iako objektivno vjeruješ u svoj proizvod, na takvom velikom sajmu neminovno počneš uviđati greške i uspoređivati se s drugima. Već kad su nam rekli da smo u finalu, bili smo iznenađeni i oduševljeni, a tek kad smo shvatili da smo dobili i nagradu... Baš nas je razveselilo i definitivno je ogroman poticaj i potvrda da razvijamo i vjerujemo u kvalitetnu stvar - priča nam bračni par Benussi i dodaju kako su puni planova za blisku budućnost nakon ovog uspjeha.
- Uskoro se pojavljujemo na Zagreb Design Weeku. Nakon toga slijedi posao i izvođenje svega što već toliko planiramo: izbacivanje proizvoda na tržište. Za početak ćemo krenuti s online shoppingom u Europu i USA, uz mogućnost suradnje s odabranim concept/design trgovinama koje bi držale i prodavale stolice kroz svoje kanale. Slijedi još nekoliko važnih sajmova, sljedeći je Kind+Jugend u Kölnu - zaključili su.

Foto: Nives Milješić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 20:57