INSPIRAJTE SE!

Tulipani, najljepše proljetno cvijeće

Ne propustite uljepšati svoj dom već danas ovim najljepšim proljetnicama

Ako ste ovih dana posjetili tržnicu, zasigurno ste primijetili prelijepe tulipane koji mame svojom ljepotom i bojama. Tulipani su možda najljepše proljetnice, oni donose radost i svježinu prostoru u proljeće. Dolaze iz porodice ljiljana i ima ih oko 150 vrsta. Tulipane možete aranžirati na tisuće način u vazama i posudama, ovisno o stilu koji preferirate. su tu košare, šalice, vrčevi, kante, staklene vaze, limenke, što god želite. Možete napraviti ikebanu od tulipana ako ste nadahnuti istočnim dekorima. Utaknite tulipane u zatvorenom prostoru u staklene zdjele bez tla kako bi održali dom čistim ili možda postavite sadnice i pokrijte ih mahovinom – to je zaista prava inačica proljeća.

Iako bi nam stan trebali krasiti desetak dana, ponekad uvenu i prije vremena, ali uz nekoliko trikova možete im produljiti vijek trajanja.

Kako bi tulipani što dulje trajali, možete isprobati nekoliko savjeta koje je za Huffington Post otkrila zaljubljenica u cvijeće Ina Garten.

Kada ih tek kupite, možete ih malo pokratiti, ali nakon toga ih ne dirajte.

Drugi savjet tiče se količine vode. Iako možda o tome niste razmišljali, nije potrebno napuniti vazu s puno vode jer to tulipanima omogućava da još malo narastu pa će se savinuti i neće lijepo stajati. Iz istog razloga im nemojte mijenjati vodu.

Sada ćete se možda zapitati što s neugodnim mirisom koji će se iz vaze širiti za nekoliko dana? Tu pomaže malo izbjeljivača (na litru vode dovoljna je jedna četvrtina žličice izbjeljivača; možete ga nabaviti u svim trgovinama s biljnim odjelom), tvrdi Garten. On će razbistriti vodu, ali i pomoći da tulipani budu svježi cijeli tjedan.

Tulipani su za mnoge oličenje elegantnog cvijeta. Sa svojim izduženim stabljikama, kupastim cvjetovima, laticama u najljepšim prirodnim bojama čine proljeće posebnim.

Foto: Libby Wilkie @Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:36