Domaći dizajn koji volimo

Twelvedots nam je novi najdraži hrvatski brend

Ručno rađeni predmeti koji će se savršeno uklopiti u svaki interijer. Daske za rezanje, elegantni držači, stolići, papuče i ostale kućne sitnice glavni su aduti kreativnog bračnog para iz Osijeka

INFO

www.twelve-dots.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
instagram: @twelve.dots
facebook: @twelvedots.homeware

Osječki brend Twelvedots čine bezvremenski, ručno rađeni predmeti za dom. Kombinacija funkcionalnosti, tj. praktične vrijednosti, bezvremenskog dizajna i kvalitete proizvoda najvažnije su odrednice tih predmeta. Male stvari za dom, sitnice, poput dasaka za rezanje, mramornih držača, stolića i papuča dizajnirani su do zadnjeg detalja, a iza svega stoji par, nećete vjerovati, pravnika!

- Mi smo bračni par iz Osijeka, Jelena i Nikola. Iako smo oboje po struci dipl. pravnici, oduvijek smo se željeli baviti kreativnijim poslom, međutim, godinama smo radili u svojoj branši prije nego što smo odlučili krenuti novim putem. Raditi za sebe i raditi ono što volimo bila je najvažnija motivacija za pokretanje (n)ovog posla. Tako je nastalo i ime brenda, sasvim spontano, kao rezultat želje za promjenom nakon 12 godina rada u struci i želje za nekim novim početkom. Otuda, twelve kao 12 godina i dots kao točka. Twelvedots ukratko za nas predstavlja novi početak - objašnjavaju.

U proizvodnji uglavnom koriste prirodne materijale poput drva i mramora koji predmetima daju kvalitetu i toplinu

INDIVIDUALNOST

U proizvodnji najčešće koriste prirodne materijale, poput drva i mramora, koji daju svakom proizvodu potrebnu kvalitetu i toplinu, kao i bezvremenost, a osim toga zadržavaju potrebnu individualnost nasuprot industrijske, masovne proizvodnje. Svi su proizvodi ručno rađeni u Hrvatskoj, a nas je zanimalo koji je proces nastanka predmeta.

U pravilu, kreativni proces sastoji se od nekoliko koraka koji se ponavljaju svaki put. Razvijanje ideja od prve zamisli i dolazak u završnu fazu kad možemo vidjeti konačan proizvod donosi neprocjenjiv užitak, jednako kao i sva sloboda kreativnog stvaranja koja dolazi u paketu s tim. Proizvodni proces prepuštamo lokalnim obrtnicima s kojima surađujemo od samih početaka te na taj način ujedno imamo priliku učiti o tradicijskim procesima i načinu korištenja pojedinih materijala. Tako možemo bolje razumjeti samu vrijednost konačnog proizvoda, kao i korištenje iz perspektive krajnjeg korisnika - kažu supružnici i ističu da se njihovi predmeti ističu u masi.

SVAKI IMA PRIČU

- Svaki predmet koji smo dizajnirali ima svoju priču, razvojni proces, i smatramo da je upravo pridodavanje važnosti svakom detalju, od funkcionalnosti proizvoda pa sve do pakiranja, nešto što su prepoznali naši kupci - zaključili su Jelena i Nikola.

Foto: Twelvedots

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:36