SVEČANA DODJELA

U Laubi dodijeljene nagrade pobjednicima velikog natječaja magazina D&D

Okupljanje zaljubljenika u arhitekturu i dizajn

Na natječaj je stiglo čak 380 prijava, točnije njih 172 u kategoriji dnevnih boravaka, 158 za kategoriju kuhinja i 50 za kategoriju potkrovlja.

Svečanom dodjelom nagrada u zagrebačkoj Laubi u srijedu je završio veliki nagradni natječaj magazina Dom&Dizajn Nedjeljnog Jutarnjeg, na kojem smo birali najljepšu kuhinju, dnevni boravak i potkrovlje u Hrvatskoj, u suradnji s partnerima HEP-om i American Expressom.

U borbu za prestižni D&D Grand Prix uključilo se ukupno 380 interijera, točnije 172 u kategoriji dnevnih boravaka, 158 u kategoriji kuhinja i 50 potkrovlja. Više od pola milijuna čitatelja na portalu jutarnji.hr i 350.000 čitatelja D&D-a pratilo je taj natječaj.

NAPETA BORBA

Stručni žiri sastavljen od 22 člana, odnosno poznatih hrvatskih arhitekata i dizajnera, dao je svoje kompetentno mišljenje te donio odluku o pobjednicima.
Svoj glas imali su priliku dati i čitatelji, prema čijem su ukusu također proglašeni laureati, a ujedno su sudjelovali u nagradnoj igri te je deset najsretnijih osvojilo po 1000 kuna na American Express kartici.

U kategoriji kuhinje nagrađena je Alenka Krznarić iz Zagreba, koja je pobijedila prema glasovima i žirija i čitatelja. Obitelj Krešimira Šepića iz Osijeka dobila je nagradu za najbolji dnevni boravak, dok je prema mišljenju čitatelja najljepšim boravkom proglašen onaj obitelji Cupać iz istarskog mjesta Nedešćina.
Žiri je oduševilo potkrovlje obitelji Sporiš iz Zagreba, a čitatelji su se odlučili za potkrovlje obitelji Tullio iz Dubrovnika.

Osim statua, pobjednici su osvojili i vrijedne nagrade sponzora: Polygon fotelju i stolić dizajnera Numen/ForUse od sponzora kategorije dnevni boravak Prostoria, Velux set - unutarnje Siesta sjenilo i vanjsku roletu na daljinsko upravljanje te solarno napajanje od sponzora kategorije potkrovlja Velux, kao i Gorenjev hladnjak Ora Ito i Prima poklon-bon od 5000 kuna sponzora kategorije kuhinje.

GODIŠNJA PRETPLATA

Svi pobjednici prema glasovima publike dobili su godišnju pretplatu na magazin Dom&Dizajn i dodatne nagrade, poput SMEG malih kućanskih aparata za dnevni boravak i potkrovlje te Gorenjev pročišćivač zraka za kuhinju.
Nakon proglašenja pobjednika i uručenja nagrada druženje je nastavljeno u opuštenoj atmosferi Laube, koju je stilizirao tim kreativnog studija Eventastic.
Svečanosti su nazočile brojne poznate osobe, poput arhitekata Otta Barića, Tomislava Ćurkovića, Roberta Križnjaka, Andrije Rusana i Mie Roth Čerine te dizajnerica Tine Kurpez i Nikoline Jelić.

Foto: Darko Tomaš/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:06