Program na 100 mikrolokacija

U lipnju se radujemo festivalu Dizajn distrikt

Treće izdanje zanimljivog open-air događaja u četiri dana posjetiteljima će ponuditi bogati sadržaj

Zagrebačka Martićeva ulica ovog će lipnja ponovno dizajnerski oživjeti. Od 14. do 17. lipnja u tzv. zoni Martićeva odvija se treće izdanje vibrantnog interdisciplinarnog i multimedijalnog open-air festivala Dizajn distrikt Zagreb (DDZ), a u četiri dana organizatori nude doista mnogo toga.

POSJETITELJI

Središnja tema i okosnica festivala je “Lokalni putevi/Local Pathaways”, pa se ove godine možemo radovati izložbama u eksterijeru i interijeru, instalacijama i intervencijama u javnom prostoru, stručnim arhitektonskim vodstvima znamenitostima kvarta, radionicama, razgovorima, okruglim stolovima, sajmovima knjiga te književnim i glazbenim večerama. Festivalski sadržaj koji uobičajeno bilježi oko 30 tisuća posjetitelja i suradnju s oko 80-ak lokalnih partnera i održava program na gotovo stotinu mikrolokacija, i ove će godine afirmirati neiskorištene prostore na području zagrebačke donjogradske četvrti čija je žila kucavica Martićeva ulica.

I ove će se godine afirmirati neiskorišteni prostori na području zagrebačke donjogradske četvrti, čija je žila kucavica Martićeva ulica

PODRŠKA

Organizatori festivala su dizajnerski kolektiv Superstudio i udruga Dizajn centar Zagreb, a podržava ga Turistička zajednica grada Zagreba, Ured za kulturu grada Zagreba i Ministarstvo kulture RH.

Više informacija o festivalu na: designdistrict.hr

Foto: Gašparović/Dugandžić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:22