PRONAŠLA I ČUDNE PREDMETE

U podrumu bakine kuće otkrila nuklearni bunker: ‘Kad se pomakne ova lažna cijev aktiviraju se skrivena vrata‘

 TikTok
Prijašnji vlasnik očito je bio ‘prepper‘ koji se pripremao za sudnji dan, rat ili, recimo, zombi apokalipsu

Kako biste se osjećali kad biste u kući pronašli tajni prolaz do podruma u kojemu je skriveni, oronuli betonski bunker s plinskim maskama i sefom za oružje? Odgovor na to pitanje zna TikTokerica koja stoji iza profila It‘s Me Carly.

U videu koji je objavljen na spomenutoj društvenoj mreži te pregledan gotovo četiri milijuna puta, Carly šeće bakinom kućom, silazi u podrum i pokazuje brlog prijašnjeg vlasnika - "preppera" koji se pripremao za sudnji dan, nuklearni rat ili, možda, zombi apokalipsu!

Odmah na početku videa napominje da njezina baka zbog svojih poodmaklih godina ne koristi stepenice, pa je podrumska etaža pomalo neodržavana. No, iako se na prvi pogled čini da video pokazuje skromni, neodržavani podrum koji sadrži skladišne ormare te je uglavnom ispražnjen, čini se da ima i nekih tajnih prostorija. TikTokerica u jednom trenutku povlači lažnu cijev koja aktivira skrivena vrata sa sefom na suprotnoj strani podruma. Prethodni vlasnik taj je dio očito koristio za skladištenje konzervirane hrane i čuvanje oružja. Ali to je tek početak. Ispostavilo se da postoji još jedna prostorija koja naizgled sadrži kutije s električnim prekidačima, da bi se iza jednog panela skrivao ulaz u niski bunker s nekoliko ležajeva. U bunker se čovjek može uvući, ali ne može, primjerice, ustati.

"Kada smo kupili kuću, ovdje je bilo puno skladište konzervirane hrane", rekla je Carly o mračnom, prljavom prostoru. U skloništu je ostalo nekoliko starih plinskih maski, svijeće u zahrđalim metalnim posudicama, pumpa za vodu...

Iako je Carly sve to već neko vrijeme znala, u videu kaže kako je tek otkrila poseban betonski "tobogan", odnosno skriveni prolaz koji s vanjske strane kuće vodi u podrum, poput svojevrsnog tajnog prečaca koji u slučaju nužde nudi brzi pristup skloništu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 21:39