U potrazi za...najboljim stolićima

Na tržištu se nude okrugli, ovalni, pravokutni, drveni, plastični, metalni, stakleni, skupi i jeftini... Pročešljali smo hrvatske trgovine i pronašli iz svih tih kategorija najzanimljivije

Kako odabrati dobar coffee table? Postoji li uopće idealan stoli koji će zadovoljiti svačije želje, ukus i potrebe? Koje materijale birati, a koje oblike? Ovaj tjedan upustili smo se u potragu za naj stolićima, a nešto više o njima rekla nam je Zrinka Bubanović iz trgovina Home Sweet Home i Ribarić.

– Dobar stolić mora se uklapati u interijer, odgovarati našim potrebama i na njemu treba biti dovoljno mjesta za pokoji detalj ili knjigu, a da to ne ometa njegovu glavnu funkciju – kaže Zrinka dodajući kako bi se posebna pažnja prilikom kupnje stolića trebala obratiti na njegovu veličinu koja bi trebala biti u skladu s našim potrebama i veličinom prostorije.

Vrlo efektno je kombiniranje više stolića istog oblika, a različitih boja i visina

– Umjesto jednog stolića, možemo kombinirati njih nekoliko različitih boja i visina. Isto tako u nedostatku mjesta za odlaganje možemo koristiti stoliće sa svake strane sofe. Održavanje stolića je također jedan od faktora na koje trebamo obratiti pažnju, pogotovo ako imamo malu djecu ili uživamo u čestim druženjima s ukućanima ili prijateljima – priča Zrinka Bubanović.

Danas se na tržištu nude svakakvi stolići i izbor je stvarno velik. Tako možemo kupiti stoliće od različitih materijala – drvo, plastika, metal, pleksiglas, staklo, kamen… i različitih oblika – okrugli, ovalni, pravokutni, oštrih ili zaobljenih linija…različitih boja. – Na tržištu ima sve više stolića koji se mogu podesiti po visini da dođu do razine blagovaonskog stola, pa u nedostatku posebnog blagovaonskog prostora, on nastaje u dnevnom boravku – otkriva Zrinka i napominje kako su stolići postali vrlo važan dio dekora dnevnog boravka.

– Oni mogu biti i centralni dio sobe pogotovo kod manjih prostora. I njih se može s pažnjom stilizirati. Odabrati cvijeće, drvo, elemente koji će unijeti prirodu i boje u vaš dom, zatim knjige, svijeće, poneki detalj za dekoraciju te podložak za organiziranje svih detalja – kaže.

Što se tiče noviteta po pitanju stolića na tržištu, Zrinka Bubanović objašnjava kako joj se čini da zbog trenda neutralnih zidova, podova i velikih komada namještaja, manji komadi,pa tako i stolići, sve više dolaze u jakim, upečatljivim, veselim bojama. – S popularizacijom smartphoneova pojavili su se čak Iphone coffee tables koji su mi preslatki – kaže Zrinka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:07