TRENDOVI KOJI TRAJU

U što se isplati ulagati u kuhinjama, a što preskočiti? Ovo su ključne stavke koje vam trebaju

 James McDonald/@bosstudio
Neobični materijali, dvostruki otoci i još niz toga - evo nekoliko omiljenih stvari dizajnera

Udobnost i povezanost u kuhinji nikada nisu bili važniji, ali s novim uređajima, idejama za raspored i završnim slojevima koji se stalno pojavljuju, možda ćete se zapitati koji kuhinjski trendovi imaju izdržljivost. Dakle, u što se isplati ulagati? A što biste trebali preskočiti? Nastavite čitati - evo devet ključnih stavki prema dizajnerima koji znaju

Povratak drva

"Moji klijenti pokazuju puno više interesa za drvene ormare i završne obrade", kaže dizajner iz Los Angelesa Peti Lau za Architectura Digest, "točnije, stvarno lijepo prirodno drvo jasena, koje daje rustikalnu i suvremenu atmosferu." Korišteno na moderniji način, drvo kuhinji nudi slojeve luksuza. "Ljudi žude za osjećajem smirenosti i umirujućim paletama", kaže Lau.

Mali detalji

"Kuhinje postaju što je detaljnije moguće", izjavljuje dizajnerica Los Angelesa Brigette Romanek iz studija Romanek Design. "I to je dobra stvar. Klijenti svoje kuhinje čine osobnima, ne nužno u skladu s poznatim trokutom [raspored između štednjaka, sudopera i hladnjaka], već onako kako im najbolje odgovara." Lau dodaje: "Smatram da postoji više prilagodljivih opcija za dizajnere i klijente za odabir različitih završnih obrada za uređaje, a to je ono što klijenti najviše traže - funkcionalnost i prilagodbu za njihove dnevne rutine."

Neka bude dvostruko

U cijeloj kuhinji dizajneri sve udvostručuju - bilo da se radi o ugradbenim elementima poput otoka ili vrhunskim uređajima.

Dizajnerica Nina Magon iz Houstona iz Contour Interior Designa stavlja pozornost na ludost za dvostrukim otokom. "Ovaj trend dodaje pohranu u vašu kuhinju i pruža više prostora za pripremu hrane i zabavu gostiju", kaže ona. S elegantnim linijama i obiljem prostora za pultom, dvostruki otoci su za vrhunsko uživanje. "Dvostruki otoci čine veliku razliku u kuhinjama i savršene su točke okupljanja", dodaje Lau. "Imati mjesta za njih - to je pravi luksuz."

I tu nije kraj. "U najmanju ruku, trenutni must-have uključuje prevelike ili više hladnjaka, dvije perilice posuđa i duple pećnice", objašnjava Judy Dunne iz dizajnerske tvrtke Butter and Eggs iz New Yorka. "Nakon pandemije, postoji obnovljeni entuzijazam za ugošćavanjem i povezivanjem s prijateljima i obitelji, a ovi uređaji povećavaju kapacitet zabave."

Pametnije kuhinje

"Aparati postaju pametniji", primjećuje Romanek. Tehnološki napredak više nije ograničen na medijske sobe i zvučne sustave, već čini neke ozbiljne proboje u kuhinji. "Integrirani sustavi pametne tehnologije i opcije prilagođene životnom stilu korisnika mijenjaju igru ​​i izgleda da postaju sve napredniji iz dana u dan", razmišlja Lau. "Sada možete imati tehnologiju integriranu u većinu funkcija i uređaja, od pametnih slavina do pećnica kojima upravlja vaš pametni telefon. Pametne kuhinje zapravo su ono kamo ide etos dizajna luksuznih kuhinja," kaže Magon. Ističući da većina klijenata provodi sve više vremena u svojim domovima, Magon napominje da oni "žele da im kuhinje olakšaju svakodnevne zadatke..."

Sve pomiješajte

"Definitivno postoji odmak od izgleda kuhinje po mjeri — gdje sve izgleda vrlo homogeno", objašnjava Bryan O‘Sullivan iz Londona. "Kada dizajniramo kuhinje, uvijek volimo mijenjati različite visine i svakoj kuhinji i prostoru pristupiti drugačije." Njegova je tvrtka poznata po ugrađivanju mješavine završnih obrada i materijala, udaljavajući se od tradicionalnog pristupa. "Želimo da djeluje osobnije od običnih dijelova", kaže.

Daleko od očiju, daleko od srca

"Ovih dana dobivamo puno zahtjeva za kuhinju koja se nalazi iza kuće," kaže dizajnerica Christine Gachot iz Gachot studija sa sjedištem u New Yorku. "Naši klijenti žele biti u mogućnosti organizirati večeru, doraditi svoj obrok i komunicirati s gostima u prostoru koji nije pun prljavog posuđa."

Je li to kuhinja?

"Kada pristupam dizajnu kuhinje, volim kreirati nešto što je luksuznije, ali to ponekad niti ne izgleda kao kuhinja," kaže Laura Fulmine, kreativna direktorica i osnivačica M.A.H. Galerija i Kuća M.A.H. "Razmišljam o tome kako će se prostor koristiti i o raspoloženju koje želimo potaknuti - moj pristup dizajnu kombinira elemente neočekivanog. Redovito surađujem s neovisnim dizajnerima, umjetnicima i kreatorima kako bih stvorila nešto potpuno po mjeri."

Prizemljeni

"Danas svi razmišljaju o okolišu, kao što bismo i trebali", kaže Gachot. Osim recikliranja i kompostiranja, klijenti su zainteresirani za ugradnju kuhinjskih uređaja koji će smanjiti količinu otpada, energije i vode. To je prostor kojem boravite svaki dan i koji je vrijedan ulaganja u održive proizvode."

Moderni uređaji

Osim radnih ploča i ormarića, Boyd daje dizajnerske izjave kroz raznobojno presvučene uređaje. "Naši klijenti traže vrhunske asortimane u modernim bojama i animiranim poklopcima koji postaju središnja točka prostorije", kaže ona. Dunne se slaže i dodaje: "Iz estetske perspektive, kuhinje će i dalje imati čiste linije, koristeći integrirane ploče za skrivanje radnih uređaja kao što su perilice posuđa i hladnjaci. Ali u isto vrijeme postoji obnovljeno zanimanje za istaknute točke u prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. prosinac 2022 07:52