Zaslužuje pažnju

Učinite hodnik lijepim uvodom u ostatak vašeg doma. Male ideje za velike promjene u hodniku

 ARQUITETURA, DéCOR & DESIGN/@ACASATEMCHARME/
Hodnik je prostorija koju često zanemarimo pri uređenju, a jednako je bitna kao i ostale prostorije doma

Bilo da imate veliki hodnik ili samo malo predsoblje, taj prostor uvijek možete urediti tako da on postane lijep uvod u ostatak vašeg doma. Malo boje, poneki detalj, ormarić za cipele i vješalica za odjeću osnovni su komadi koji vam trebaju da vaš hodnik bude funkcionalan i da lijepo izgleda. Danas vam donosimo neke ideje koje će vam zasigurno pomoći da i ova prostorija u vašem domu zablista.

1. Police

Police za knjige u hodniku odlična su ideja ako vam nedostaje skladišnog prostora. Na njih, osim knjiga, u dekorativnim kutijama možete složiti i neke druge sitnice koje želite imati na dohvat ruke.

2. Uski ormarići

Jako uski ormarići koje možete postaviti po cijeloj dužini zida vrlo su funkcionalan odabir za svaki hodnik. Osim što skrivaju nered, neće vam stajati na putu bez obzira na to koliko malen bio vaš hodnik.

3. Štukature

Kutne i zidne štukature, kao i podni profili zidne su dekoracije koje će vašem hodniku dati osobnost. Uz moderna rasvjetna tijela vaš hodnik će s ovim elementima sigurno izgledati vrlo elegantno.

4. Slike

Element koji pristaje u svaki hodnik i uz pomoć kojeg će svaki hodnik sigurno bolje izgledati su slike na zidovima. Napravite malu galeriju na zidu, a ako imate manji hodnik, odaberite slike manjih formata kako bi sve zajedno lijepo izgledalo.

5. Klupica

Zgodna sofa, funkcionalna klupica ili mala sjedalica još je jedan nezaobilazni element za svaki hodnik. Ovaj element može uvelike utjecati i na funkcionalnost, stoga odaberite pažljivo.

6. Zidna tapeta

Hodnik je idealan dio doma za zidne tapete ili oslikane zidove. Poigrajte se bojama i teksturama, a sve zajedno neka ipak bude u skladu s ostatkom interijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 18:03