Top 5

Ulični umjetnik, Miro Petković Modul: Top 5 najdražih kućnih predmeta umjetnika Mire Modula

 Neja Markičević/CROPIX

Jedan od najpoznatijih street art umjetnika svakako je Modul 8. Njegova djela možemo vidjeti na zidovima diljem Zagreba, no ne samo tamo: nalaze se na zidovima u stanovima, poslovnim prostorima, časopisima... Jedan je od pionira graffiti scene, a njegov rad našao se na jednom od prvih zagrebačkih punktova ulične umjetnosti - zidu u Branimirovoj ulici, oslikanom još 1999. godine. Miro Petković, kako se Modul zove, uličnom se umjetnošću počeo baviti još u osnovnoj školi i u narednih 20 godina nije prestao. Slika svašta, od životinja do mrtve prirode, a istražuje i eksperimentira s estetikom slova. Uz sve to, izrađuje radove u drvu, stiroporu i medijapanu, a sve više radi i na platnima. Prije sedam godina otvorio je i prvu retrospektivnu izložbu na kojoj su se mogli vidjeti njegovi najbolji dotadašnji radovi. On je jedan od onih umjetnika koji je uspio komercijalizirati ono što radi, tako da po narudžbi izrađuje slike većih formata, oslikava interijere i eksterijere i izrađuje skulpture.

image
Neja Markičević/CROPIX

1. Pikado

Rođendanski poklon od prije 25 godina od prijatelja Japanca. Izrađen od jelenje kože i stiže iz Japana. Na njemu smo proveli podosta vikend-druženja s prijateljima uz dobru zabavu.

image
Neja Markičević/CROPIX

2. Knjiga

Knjiga “Street Art Zagreb” u izdanju Centra kulture na Peščenici objedinjuje sve zagrebačke i gostujuće umjetnike koji su ukrasili naš grad. Uz odlične fotografije, vrijedan je dio moje privatne kolekcije knjiga.

image
“Stolac od paleta za odmaranje i čitanje napravio sam u prvom tjednu karantene. Vrlo je udoban”
Neja Markičević/CROPIX

3. Stolica

Stolica je nastala u prvom tjednu karantene na nagovor moje bolje polovice koja je smatrala da nam je u domu potrebna sofa za odmaranje i čitanje. Dizajn potpisujem ja, izradio sam je od paleta i, koliko čujem, vrlo je udobna.

image
Neja Markičević/CROPIX

4. Slika

Jedan od mojih novijih radova koji zasad krasi atelje još uvijek čeka naziv. Imitira graktanje koje je često prisutno u ovim danima.

image
Neja Markičević/CROPIX

5. Skateboard

Pro model daske izrađen po mjeri za mene, čiji dizajn potpisuje poznati street art umjetnik Flying Fortress. Model je izrađen u 350 primjeraka i distribuiran je po cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Prvi primjerak visi u mom domu kao podsjetnik na zlatne dane moje skateboard karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2024 08:54