DEKORACIJA ILI IGRA?

Uljepšajte si dane zanimljivim igrama koje će vas zabaviti, a još su i prekrasne

Partija karata sa snažnim ženama
Svojevrsni spoj interijerske dekoracije i funkcionalne igre postaje veliki trend

Bilo da imate djecu ili ste i sami fan, slagalice i društvene igre doživjele su povratak na velika vrata proteklih mjeseci. Ove jednostavne, nostalgične aktivnosti ne "stare" i još su zabavne. Štoviše, u posljednje vrijeme rade se tako da su, uz svoju primarnu funkciju, i sjajan ukras u interijeru. Svojevrsni spoj interijerske dekoracije i funkcionalne igre postaje veliki trend. No, na stranu trendovi, moramo priznati da su ovakve stvari beskrajno zabavne, a kako su uz to i lijepe, želimo baš sve s ovog popisa.

image
"Legići" za nježne duše

"Legići" za nježne duše

lego.com

Cijena: 49 $

Budimo iskreni, svi vole "legiće", a još ako mogu biti lijep dodatak interijeru, onda je to pun pogodak. Marka igračaka Lego objavila je komplete koji odraslima omogućavaju izradu buketa cvijeća i bonsai stabala od bioplastičnih komponenata. Botanička kolekcija danske marke sastoji se od dva kompleta, a oba sadrže komponente izvedene iz šećerne trske. Cvjetni buket sadrži elemente za izradu cvjetova i trava, a dijelovi kompleta Bonsai Tree kombiniraju se u minijaturno drvce s cvijećem ili bez njega. Dostupni su i kompleti za izradu pojedinačnih ruža i tulipana.

image
Partija karata sa snažnim ženama


Partija karata sa snažnim ženama

dizajnholik.hr

Cijena: 170 kn

Virginia Woolf, Ada Lovelace, Rosa Parks, Marija Jurić Zagorka…. Samo su neke od snažnih žena koje vas pozivaju da odigrate na kartu ravnopravnosti! Društvena igra Fierce Women slavi i promiče doprinos žena društvu. Ova kartaška igra nudi ispunjenje slobodnog vremena na smislen način, educirajući, inspirirajući i osnažujući nas kroz druženje i zabavu. Umjetnički portreti 60 žena s kratkim biografijama koje govore o njihovu značajnom doprinosu poljima kulture, znanosti, feminizma, ljudskih prava, politike i umjetnosti uz jednostavna pravila igre razumljiva svim generacijama. Igra izvlači iz povijesne anonimnosti žene čija imena i postignuća nikome od nas ne bi trebala biti nepoznata. Za vizualnu dopadljivost proizvoda zaslužno je osam hrvatskih umjetnica i ilustratorica koje su za potrebe igre izradile 60 originalnih umjetničkih djela.

image
Divovski šareni toranj


Divovski šareni toranj

sunnylife.com

Cijena: 100 €

Zaboravite običnu malu Jengu. Ovaj toranj, kada se složi, dimenzija je 18 x 18 cm, a visok je gotovo 70 cm. Sastoji se od 45 ručno baojanih drvenih blokova, a svi teže šest kilograma. Možda nije dobra ideja ako imate osjetljive susjede, ali svakako izgleda spektakularno, pa se možda ipak isplati riskirati. Neki slože nekoliko blokova jedan do drugog pa ih koriste kao podmetače za vruće lonce.

image
Lopta s karakterom


Lopta s karakterom

urbanoutfitters.com

29 $

Spalding, tvrtka poznata po izradi košarkaških lopti, za poznati brend Urban Outfitters dizajnirala je kolekciju lopti, a svojom nježnom estetikom najviše se ističe opravo ova. Botanički motivi na bijeloj podlozi pun su pogodak čak i ako nemate pojma o košarci, jednostavno je odličan dodatak za interijer. Lopta je klasične veličine i napravljena od kvalitetne gume, tako da s njom zaista možete ići na koš.

image
2u1, pokrivač i društvena igra


2u1, pokrivač i društvena igra

hapticlab.com

Cijena: 170 $

Pokrivači za igru Haptic Laba, koji vam omogućavaju da se mazite sa svojom omiljenom "pločom" nakon malog prijateljskog natjecanja. Dizajnirani u Brooklynu i ručno izrađeni u Indiji od pamuka, ovi pokrivači s motivima igara, koji se prodaju po cijeni od 170 dolara, zasigurno nisu jeftini.
Ali, ako volite društvene igre, ovakav komad možete gledati
i kao nasljedstvo te ga kupiti
da traje generacijama. Iako ih
je više vrsta, nama se zbog prekrasnih boja najviše svidio backgammon, tavla ili trik trak, jedna od najstarijih postojećih društvenih igara. Igranje na predivno izrađenom pokrivaču na podu dnevnog boravka dat će ovoj igri poseban novi čar. Svi pokrivači uključuju figure za igranje i kockice.

image
Pretplata na... puzzle!


Pretplata na... puzzle!

jiggypuzzles.com

Cijena: 26 $

Jedan od najljepših brendova slagalica ili puzzli, Jiggy, uveo je novu mogućnost u svoj webshop. Naime, možete se pretplatiti na puzzle. Za 26 $ mjesečno, svaki mjesec na vašu adresu stižu pomno birane puzzle od 500 komada koje nastaju u suradnji s umjetnicima. Sve puzzle ovog predivnog brenda imaju elemente gra-fičkog dizajna, a dobit ćete ih u staklenoj teglici s poklopcem, stiliziranoj kutiji i s ljepilom. Osim što je pravi izazov složiti ih, nema interijera koji ova mala umjetnička djela neće podići na višu razinu.

image
Tvornica, arhitektonska igra s kotrljajućim kuglicama


Tvornica, arhitektonska igra s kotrljajućim kuglicama

design-milk

Cijena: 315 $

"The Factory" (Tvornica) interaktivna je skulptura s kotrljajućom kuglom izrađena od betona. Skulptura je nadahnuta brutalističkom arhitekturom prošlog stoljeća, posebno industrijskim dobom i funkcionalnim arhitektonskim elementima koji se koriste u tvornicama cementa i čelika. U ovom je radu Material Immaterial Studio pokušao spojiti arhitektonske elemente tvorničke brutalistike iz doba industrijalizacije s razigranom stazom za kotrljanje čeličnih kuglica. Kako se čelične kuglice kotrljaju od početne točke na vrhu zgrade prema konačnom odredištu, prolaze kroz različite arhitektonske elemente. Tvornica je idealna kao umjetničko djelo za uređenje kuće i ureda i poslužit će kao pratitelj tijekom prijeko potrebne stanke. "The Factory" dolazi u kompletu s jedanaest čeličnih kuglica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:30