Makeover kupaonice

Umjesto pločica na zid kupaonice stavila rupičaste ploče iz Ikee i nije pogriješila

 Dabney Frake, Karen Palmer
Ova pozadina za zidove iz popularne robne kuće je povoljna i nudi puno mogućnosti

Zabavni projekti koji uključuju uporabu svakodnevnih korisnih predmeta u novoj ulozi izvrstan su način na koji možete dobiti uredniji, smislenije organizirani i vizualno zanimljiviji dom! U ovom slučaju kupaonicu.Točnije, riječ je o preobrazbi dotrajale i tužne kupaonica u prostoriju sa stilom i osobnošću.

image
Karen Palmer

Makeover je uključivao četiri projekta - u rasponu od prilično teških do jednostavnih. Danas ćemo vam pokazati kako do novih zidnih obloga u kupaonici, i to vrlo povoljno.

Krenimo redom. Vlasnica stana je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i uz minimalan budžet udahnuti život svojoj trošnoj kupaonici. Sve je izgledalo loše i dotrajalo, a da ne spominjemo prljavo i depresivno. Kako bi unijela stil, trebalo joj je neko jeftino rješenje koje će biti izvedivo i praktično za rad u kupaonici.

image
Karen Palmer
image
Karen Palmer
image
Karen Palmer

- Rješenje? Na vrhu moje liste inspiracije za zidove kupaonice bio je snack bar u Poljskoj, uočen na Trendlandu. Prije svega, kada sam vidjela da se rupičasta ploča koristi u prostoru, poput kafića, shvatila sam da bi to moglo imati smisla i u kupaonici, prisjeća se.

- Zamijenila sam užasnu ploču sa zida kupaonice novim rupičastim pločama nabavljenim u Ikei. I umjesto da stanem na pola puta, produžila sam sve do stropa na glavnom zidu kupaonice.

image
Karen Palmer
image
Karen Palmer
image
Karen Palmer

- Nije savršeno: još uvijek ima vidljivih šavova, pa ako vam takve stvari smetaju, znajte da će biti tu ako ne smislite neko pametno prikrivanje. No, mislim da se može sa sigurnošću reći da je to dramatičan korak naprijed, i da su stvarno lijepo i brzo rješenje za užasne zidove, priča zadovoljno vlasnica.

Nakon što je ploča postavljena, možete kupiti razne kuke i posude koje idu na oblogu za držanje bilo kojeg broja stvari, koje se po potrebi mogu premještati po prostoriji. Ovo je beskrajno svestran i bogat prostor za pohranu.

Jedna stvar koja nije na fotografijama je hidroizolacija. Obilno je poprskala ploču s više slojeva mat spreja za brtvljenje kako bi zaštitila pozadinu od vode.

Ako vam se sviđa ideja, evo što je napravila.

image
Dabney Frake
image
Dabney Frake

- Prvo je bilo rušenje svega. Budući da je zid već bio u dijelovima, bilo je prilično lako - samo sam ih odvojila sa zidova. Jedino iza WC-a nisam uspjela. Na kraju sam morala skinuti spremnik za vodu kako bih uklonila staru i ugradila novu oblogu.

image
Dabney Frake

- Nakon što je sve uklonjeno, postavila sam drvene trake. Zatim sam pričvrstila ploču na drvene trake, koje sada osiguravaju dovoljno prostora za korištenje kukica i dodataka.

image
Dabney Frake

- Zatim sam izmjerila položaj cijevi i električnih utičnica, koristila sam ubodnu pilu za izrezivanje dijelova ploče.

image
Dabney Frake

- Kada izgradite zid, prekidači za svjetlo bit će preplitki za nove prednje ploče. Srećom, postoji jednostavno rješenje za ovo. Riječ je o električnom odstojniku, koji možete kupiti u trgovini za par kuna. Isključite dovod struje, odvrnete utičnice/prekidače i umetnete nekoliko (ili puno) ovih odstojnika kako biste ih doveli u ravninu s novim zidom.

image
Dabney Frake

- Pričvrstite nove ploče i sada zapravo možete koristiti prekidače! Dobar savjet, zar ne?

image
Dabney Frake

- Na kraju sam polovicu zida dovršila s dugom kontinuiranom policom, koja je učvršćena osnovnim šarkama skrivenim iza ploče. Sada imam više prostora za pohranu, zadovoljno zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 06:03