Efektni i personalizirani ukrasi

Umjetnički dodir

Slike dragih ljudi kao kuglice na boru

Ovogodišnju temu akademska slikarica Tatjana Politeo pronašla je u svojoj obitelji pa je izradila efektne, jednostavne i personalizirane ukrase te jelovnike za večeru

Blagdani mogu biti u vrlo jednostavnom izdanju, a opet odisati božićnim duhom. Jer, ukrasi i ukrašavanje doma ne moraju uvijek biti skupi. Već s malo ideja može se postići izvrstan efekt i imati zgodne poklone za svoje najmilije. Tako je i moj Božić jednostavan, s umjetničkim elementima.

Boje koje me asociraju na Božić prije svega su crvena i zelena, zatim zlatna, srebrna i bijela. Od materijala volim stvari iz prirode, grane bora, šišarke, mahovinu, crvene papričice, a od umjetnih materijala volim drvene stvari, odnosno razne drvene fi gure koje asociraju na Božić, i lijepe kuglice od stakla, a također volim i kugle sa snijegom. Moj božićni aranžman uglavnom je u tim bojama: crvena, zelena, zlatna i bijela. Mahovinu sam pak koristila kao podlogu za aranžman, zatim šišarke, papričice i drvene fi gure konja te Djeda Božićnjaka. Sama sam izradila sve ukrase za božićno drvce.

Tema mi je bila moja obitelj i prijatelji, tako da su ukrasi odmah i zgodan poklon za Božić. Rađeni su na kartonima, kaširanjem fotografi ja i kolažiranjem. Imaju oblik kugle, a u stilu su mojega ciklusa “Veze”. Zamotala sam poklone u natron papir te sam koristila kolažiranje, ukrasne vrpce (crvene, crne), samoljepljive folije (zlatnu i narančastu) te bijeli marker. Na poklone sam također nacrtala neke božićne motive, poput pahulja, čizmica, borova… Izradila sam i dva jelovnika za božićnu večeru.

Za to sam koristila lijepe bijele kuverte na koje sam ispisivala meni te sam opet koristila ukrasne trake, kolaž i ziherice s crvenom vunom. Na kupljene crvene salvete naslikala sam soba i saonice bijelom bojom te sam dodala komadiće zlatne samoljepljive folije. Nije skupo, a dobijete unikatne salvete. Od malih kuverti u boji napravila sam zgodne male crteže s porukama. Većinu materijala nabavila sam u dućanima, a dio sam imala i u svom ateljeu. Ukupno (ukrasi, aranžman za stol, sitni crteži, zamatanje poklona), sve me koštalo oko 300 kuna.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:11