snaga crne boje

Unesite dašak glamura u svoj dom!

Tamni i dramatični interijeri privlače nas svojim upečatljivim i profinjenim izgledom, no često nismo dovoljno hrabri uključiti tamnosivu ili izvrsnu crnu u svoj prostor u strahu da ćemo ga tako previše zatvoriti i zamračiti. Uz pažljivo uvođenje crne boje u obliku istaknutih crnih zidova i pojedinih odličnih crnih komada namještaja stavit ćete točku na i u vašem interijeru i učiniti ga zaista upečatljivim prostorom. Odlični primjeri su u nastavku teksta!

Luksuzan dojam u svom prostoru možete ostvariti dodavanjem jednog jedinog posebnog komada namještaja. Kad je riječ o crnoj kožnoj fotelji, uspjeh vam je zajamčen!

Volite crnu boju, no želite ipak nečim razbiti njezinu jednoličnost? Zlatna boja savršen je izbor za taj zadatak. Na fotografiji se jednostavnom zlatnom crtom na kuhinjskoj pozadini postigao izvrstan izgled kuhinjskog kutka.

Crna boja omogućuje da se teksture u prostoru posebno istaknu pa tako pletivo, pliš, lažno krzno i slične teksture izgledaju još šarmantnije nego kada su smještene u klasičan i neutralan bijeli interijer.

Crna odlično funkcionira i u vanjskim prostorima, a u kombinaciji s drvenim materijalima i lažnim krznom, pogotovo je primamljiva podloga za zimsko ukrašavanje doma.

Ako su vam bijeli hladnjaci oličenje dosade, a nehrđajući čelik vam se doima hladno, crni hladnjak možda je upravo ono što tražite! Mat crna boja ovog Smeg hladnjaka izgleda fantastično u kombinaciji s rustikalnim drvenim daskama i bijelim kvadratičnim pločicama.

Ova boja ne mora prevladavati u vašem interijeru da biste imali zaista dojmljivo uređenje. Ponekad je crna boja najupečatljiviji način da se istakne kvalitetan komad namještaja ili zanimljivo rasvjetno tijelo..

Crna boja zida u ovoj kupaonici odlično uravnotežuje jak uzorak podnih pločica, a cijeli se prostor lako može po potrebi razvedriti dodavanjem detalja u žarkim bojama, kao što je primjerice sunčana žuta.

Spremni ste za osvježavanje blagovaonice? Razmislite o dodavanju crnih detalja koji će se istaknuti bez obzira na to kakav je postojeći stil uređenja ove vaše prostorije.

Crni okvir kreveta i tamni zidovi omogućuju vlasnicima ove udobne spavaće sobe da se zaista poigraju veselom posteljinom koja će još više doći do izražaja upravo zbog tamne podloge uz koju se nalaze.

Sjajna crna kuhinjska pozadina na fotografiji odlično se slaže sa sitnim monokromatskim mozaikom i crno obojenom strukturom visokih barskih stolica!

Poznata je stvar da crna boja funkcionira kao fantastična podloga za detalje od metala, pogotovo kada je riječ o zlatnom lusteru kao na fotografiji pa ako imate kakav zlatni predmet koji stoji nezamijećen u vašem prostoru, smjestite ga uz crnu podlogu i zasjat će posebnim sjajem.

Karirana tkanina u crno-bijeloj kombinaciji izvrstan je način da u svoj interijer unesete jedan zaista upečatljiv detalj.

Mat crna boja vidljiva na kuhinjskim ormarićima na fotografiji u kombinaciji s jednom ili dvije crno obojene stare stolice odličan su izbor za kuhinju s posebnim industrijskim šarmom.

Ako svoj klasični crni radni stol spojite s udobnim svijetlim stolicama ili pak onima u žarkoj boji, s lakoćom ćete stvoriti prostor u kojom će biti pravi užitak raditi.

Uz kontrast tamnijih boja i bijelih zidova dovoljno je samo nekoliko crnih detalja da uređenje prostora bude objedinjeno i harmonično.

Dojmljiva crna sofa smještena u inače neutralno uređen interijer podići će ga na jednu sasvim novu razinu elegancije.

Ako vas brine da bi masivni komadi crnog namještaja izgledali ružno i glomazno u vašem interijeru, zašto ne odaberete žičane barske stolice ili objesite jednu ovakvu zabavnu sjedalicu u kojoj ćete uživati?

A photo posted by Siv L (@nr13b) on

Crno zaglavlje stvorit će kontrast u vašoj spavaćoj sobi koju god posteljinu odabrali, a uz dodatak lijepe teksture pletiva i nekoliko biljaka, stvorili se izvrsno uređenje u tren oka.

Izvor: Brit.co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:42