Božićni ukrasi 2017

Unikatne blagdanske dekoracije Senke Meašić

 

Prosinac je za nas u redakciji priloga Nekretnine i časopisa D&D zaista uzbudljivo doba. Razlog? Na mail i Facebook svakodnevno nam stižu na desetke poruka gdje nam vi, naši vjerni čitatelji, pokazujete kako ste izradili neki ukras za bor ili blagdanski ukrasili dom.

To nam jako veseli, a da ne sačuvamo sebično za sebe sva čudesa koja vidimo, danas vam pokazujemo vijence Senke Meašić, nezaposlene supruge i majke dvoje djece iz slavonskog sela Zvonimirovac koji se nalazi u blizini Slatine.

- Ideja za izradu vijenaca došla je spontano, kao uostalom i kod većine kreativaca. Prvo sam izradila vijenac za sebe, onda se on svidio mojoj obitelji i prijateljima, a ubrzo se priča proširila i među poznanike i sve ljude koji vole nešto drugačije i unikatno - priča Senka te dodaje kako obožava raditi rukama, a vijenci su joj posebna strast. Za Božić ih izrađuje od raznih grana i grančica bršljana, vinove loze, vrbe, breze, kore drveta i mahovine. Uz to Senka šiva i razne aplikacije koje svaki put iskoristi za ukrašavanje svojih vjenčića.

- Uglavnom recikliram staru tkaninu, zavjese te sve što mi se nađe pod rukom. Moji božićni vjenčići sadržavaju dozu profinjenog kiča jer su, kad je riječ o Božiću, raskoš i kič dopušteni, ali zato u svim drugim vjenčićima koje izrađujem kroz godinu preferiram dozu jednostavnosti. Naime, za mene vrijedi pravilo malo je puno - ističe ova simpatična kreativka.

Priča kako joj za izradu jednog vijenca treba otprilike 3 - 5 sati jer svaki priča priču za sebe. S cijenama se, kaže, prilagodila sredini u kojoj živi pa se cijene kreću od 130 do 200 kn. Što sve izrađuje možete pogledati na Facebook stranici: MS Lolipop.

Foto: Emica Elveđi/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:19