DRUGAČIJE I JEFTINO

Unikatni predmenti kojima možete dekorirati svoj dom, a da niste potrošili ni kune

 Unsplash
Velike su šanse da su vam mnogi od ovih predmeta točno pod nosom, što znači da već danas možete početi uređivati svoj dom

U potrazi ste za unikatnim stilom i jeftinim idejama kako ukrasiti svoj dom? Zar nismo svi? Iako bi ponekad potrošili i posljednju kunu da u domu imamo baš onaj komad namještaja koji obožavamo, ponekad nije potrebno potrošiti sve svoje resurse kako biste dobili zanimljiv i drugačiji interijer.

Malo smo istražili što kažu stručnjaci kako možemo postići taj unikatni stil bez puno novaca. Velike su šanse da su vam mnogi od ovih predmeta točno pod nosom, što znači da već danas možete početi uređivati svoj dom potpuno besplatno.

1. Glazbeni instrumenti

Čak iako biste radije zaboravili sate glazbe i sviranja iz djetinjstva, svoju gitaru ili bilo koji drugi instrument možete ponosno izvaditi iz kutije i staviti ih na zid. Nitko ne mora znati da ste jedva vježbali, a dobiti ćete odličan ukrasni predmet na zidu i stvoriti pomalo umjetnički stil u svome domu.

2. Preuređene košarice

Ako ste zaljubljenik u projekte „uradi sam” onda je ovo vaš izbor. Vrlo jednostavna i jeftina košara od ratana može postati lampa u samo par koraka. Razmišljajte izvan okvira i učinite da vaš dom bude poseban.

3. Odjeća i dodaci

Izvadite svoje lijepe pletene komade iz ormara i umjesto toga objesite ih kako biste im se mogli diviti svaki dan. Šalovi mogu biti sjajan zidni dekor obješeni na male, skoro nevidljive kukice. Dodaju teksturu bijelim zidovima, a lako ih izmjenjujete kako se mijenjaju godišnja doba.

4. Moderne šibice

Ako volite mirisne svijeće u svome domu, onda će ovaj jeftini i neobični dekor biti pravi pogodak. Velike, suvremene i neuobičajene šibice izgledaju odlično postavljene u vazu, a cijena im je zanemariva s obzirom na zanimljivi stil koji unose u dom.

5. Antikno srebro

Danas baš ne viđamo antikno srebro tako često, ali vjerojatno imate jedan oda takvih dragulja u svome domu. Prekopajte stare kutije i iznesite na svjetlo svoje antikne posude i dajte im novu namjenu, poput posude za biljke ili vaze za cvijeće.

6. Svakodnevne čestitke i fotografije

Iznesite na vidjelo sve svoje fotografije i čestitke dragih ljudi. Posložite ih uredno u okvire ili nehajno na plutenu ploču tako da ih možete mijenjati kako vam dođe. Na ovaj način ćete dodati osobnost svome stilu, a ujedno ćete svoje nadraže uvijek imati na oku.

7. Neusklađeni kuhinjski pribor

Otiđite na svoj omiljeni sajam ili na oglasnik i potražite antikne tanjure i šalice. U trenutku kada vam budu dolazili gosti iznesite sve te ljepotice na stol i postavite ih tako da ne vodite brigu o tome jesu li usklađeni. Ovim pomalo nehajnim postupkom dobit ćete jedinstveni izgled svoga stola.

8. Zračne biljke

Biljke su uvijek odgovor, ali jeste li već uočili stalno rastući trend zračnih biljka? Ove male zelene biljke ne koštaju puno, a donose posebnu dimenziju gdje god se nađu. Još uz sve to lako se održavaju!

9. Dječja umjetnička djela

Proslavite umjetničke vještine svojih mališana postavljajući njihove kreacije po domu. Slike prstiju, crteži, zanatski projekti - ako se odlučite za bijele okvire, to podiže njihove radove i čini zidnu galeriju puno zabavnijom.

10. Postojeći komadi

Zašto kupiti nešto sasvim novo kad se uzbudljivi komad možda skriva baš u domu. Zamislite konop koji ukrašava vaš strop, ravno tkane košare na zidu, umjetnine i lampe u kuhinji, sve to čini vaš dom drugačijim i posebnim, a da niste potrošili ni kune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:06