Svijet kreativaca

Unikatni predmeti od epoxy smole: Upoznajte Martinu i Mihaelu iz brenda M and M Resin Art For You

bajcer.com
 Tomislav Bajcer
U obiteljskim obrtima vode financije, a guštaju u izradi predmeta od epoxy smole

Mihaela i Martina prijateljice su od djetinjstva. Obje su rođene u Njemačkoj, a znaju se od vrtićke dobi. Povratkom u Hrvatsku, točnije u Zagreb, nastavile su školovanje: Mihaela u Školi za cestovni promet kao prometni tehničar, a Martina u Ekonomskoj školi kao ekonomski tehničar.

image
Tomislav Bajcer

Po završetku srednjih škola zajedno su upisale Callegari - talijansku školu mode i dizajna, a Mihaela dodatno i Pro Fokus školu za vizažiste. Iako su obje počele raditi u obiteljskim obrtima, gdje i danas vode financije, usput su se sretale s raznim kreativnim stvaranjima, ali su uz djecu te obiteljske i poslovne obveze imale sve manje vremena za kreativno izražavanje. No, budući da su djeca već odrasla, pandemijsko vrijeme iskoristile su kako bi ponovno probudile kreativnost u sebi i pronašle nešto, kako opisuju, za svoju dušu. Tako su potkraj 2020. godine počele izrađivati uporabno-dekorativne predmete od epoxy smole.

image
Tomislav Bajcer
image
Tomislav Bajcer
image
Tomislav Bajcer

ZAHTJEVNA IZRADA

- Izgledalo je vrlo jednostavno, no proces izrade je vrlo zahtjevan zbog vlage, hladnoće, sunca, prašine... U početku je bilo više neuspjelih nego uspjelih radova, ali nismo odustajale - kažu i dodaju kako im je u počecima pomogao gospodin Darko iz ArtPointa u Dubravi, od kojeg su kupovale materijal i koji im je dao puno korisnih savjeta.

image
Tomislav Bajcer

Podlošci stoje već od 30-ak kuna, a satovi od 250 kuna

image
Tomislav Bajcer
image
Tomislav Bajcer

Njihov brend M and M Resin Art For You nudi unikatne predmete, koje izrađuju po svojim idejama, ali i po narudžbama, kao što su podmetači, tacne, poslužavnici, etažeri za kolače, slike, satovi... Svaki je proizvod jedinstven, a namijenjen je kao dekoracija u domu ili originalan poklon, privatni ili poslovni. Budući da se približava blagdansko vrijeme, počinju s planovima o božićnoj kolekciji s raznim predmetima za ukrašavanje blagdanskog stola, a najavljuju i jedan zanimljiv novitet: integriranje suvremene tehnologije u svoje proizvode, korištenjem NFC čipova. Oni bi se ugradili na, primjerice, podložak, a prislanjanjem pametnog telefona očitala bi se poruka koju naručitelj želi. Primjerice, zahvalnica na vjenčanju, slika ili, ako je riječ o poslovnom poklonu, web stranica.

image
Tomislav Bajcer
image
Tomislav Bajcer

Zanimalo nas je i kako izgleda proces izrade s epoxy smolom.

RASPON BOJA

- Smola dolazi u dvije komponente koje se miješaju u naznačenim omjerima od proizvođača te dolazi do kemijske reakcije, a potom do stvrdnjavanja smole, s tim da vrijeme stvrdnjavanja ovisi o volumenu posude u kojoj se nalazi. Boje dobivamo dodavanjem pigmenata, pasta i alkoholnih tinti tako da je raspon boja neograničen - kažu. Dodaju kako im za veće projekte, poput sata ili etažera, treba i do 14 dana, jer se sve radi u nekoliko slojeva, a svaki se sloj suši minimalno 24 sata.

Više o njihovim radovima na IG i FB profilu M and M Resin Art for You.

Najavljuju i zanimljiv novitet: integriranje suvremene tehnologije u svoje proizvode, koristeći NFC čipove

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2024 13:58