Unikatno, reciklirano i od jedra

Gooma je dobila brata - Yedro

Dizajnerice Barbara Perica i Iva Mosnar starim su jedrima, koja su plovila Jadranom, dale još jednu priliku te ih pretvorile u uporabne predmete – torbe, laundry vreće…

Dobra kava, dobra vibra i dobra mjuza Mayalesa u njima budi inspiraciju. Život s djecom daje im energiju, a dugogodišnje prijateljstvo potiče njihovu kreativnost. Barbara Perica i Iva Mosnar dvije su kreativke, ujedno i dizajnerice, koje su godinama osmišljavale i izrađivale nakit i razne uporabne predmete. No, lani su odlučile ozbiljnije krenuti u nove projekte čija su glavna poveznica reciklirani materijali. Svoj prvi zajednički projekt realizirale su u drugoj polovici prošle godine kada su osmislile brend zanimljivog naziva Gooma, a baš kao i što sam naziv kaže, proizvode predmete izrađene od zračnica nekadašnjih kotača kamiona i traktora.

Htjele smo izraditi stvari koje su nama nedostajale u životu. Tako je sve krenulo..

Drugačije i posebno – Oduvijek smo imale iste vizije koje smo uspjele pretvoriti u konačan proizvod i predstaviti tržištu. Htjele smo izraditi predmete koji nam u životu nedostaju i koje bismo i same htjele nositi ili imati, a da budu drugačiji, posebni i privlačni – govore nam Barbara i Iva. O kakvim je točno proizvodima riječ – nećemo otkriti! Šapnut ćemo samo da već sutra u novom broju magazina D&D možete pronaći sve odgovore koji vas zanimaju. Do tada ćemo vas pokušati zaintrigirati njihovim novim projektom. Naime, Gooma je nedavno dobila i brata – Yedro! I imaju isto prezime – RECYCLED!

Svaki predmet ima svoju povijest i poruku da smo ekološki osviještene

– Nakon prvog projekta postavile smo si još jedan veliki izazov, a ostale smo dosljedne našoj paroli ‘recycled and unique’ – kažu i dodaju da je i ovaj put naziv proizvoda sasvim logičan. Odlučile su, dakle, starim jedrima koja su godinama plovila Jadranom dati novu priliku te ih iskoristile i pretvorile u uporabne predmete. – To su autentične torbe, putne torbe i laundry vreće koje imaju priču, povijest i poruku da smo ekološki osviještene. Sama ideja bila je veliki izazov, a samim time i strah pred jedrom koje je trebalo dobro osmisliti i iskrojiti. Prvo ‘naše’ jedro imalo je 300 kvadrata!

Detalji su autentični i unikatni, a ono što nas posebno veseli jest što je svaki ovaj proizvod ručno rađen u Hrvatskoj

Koristile smo svaki postojeći detalj s jedra: brojeve, natpise, špagu… Mali doprinos planetu. Svi detalji na našim predmetima su autentični i unikatni. Sve je ručno rađeno u Hrvatskoj, a najbolje od svega je to što nam se naziv Yedro učinio idealan, a uz to još u sebi ima istaknuto ‘cro handmade’ i nešto vedro što je publika istančanog ukusa ovoga ljeta prepoznala i dala nam vjetar u leđa za nadolazeće ljeto – ističu i dodaju kako svoje projekte temelje na recikliranim materijalima kao mali doprinos planetu Zemlji. Poznavatelji dizajna, kao i svi oni istančanog ukusa, proizvode Gooma i Yedro mogu pronaći u trgovini Modus, Tkalčićeva 48, Zagreb i Croots, Kroz grodu 18, Hvar.

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:57