8 jedinstvenih kamenih umivaonika

Upečatljiv šarm prirodnih materijala

 

Umivaonici ne moraju biti samo funkcionalan dio kupaonice već mogu zaista predstavljati izvrstan detalj uređenja koji će privlačiti pažnju i oduševljavati sve koji ga koriste. Za taj poseban i zadivljujući efekt u vašoj kupaonici poslužit će vam modeli zanimljivog dizajna ili pak umivaonici izrađeni od materijala koji se više ne koriste tako često. Primjeri u nastavku izrađeni su od različitih vrsta kamena i savršen su dokaz kako umivaonici mogu imati gotovo skulpturalnu kvalitetu i učiniti prostor posebno upečatljivim i atraktivnim.

Jednostavan porculanski umivaonik ugrađen je u stup izveden od prirodne vodootporne tadelakt žbuke podrijetlom iz Maroka. Ovaj primjer nalazi se u kupaonici rezidencije Coqui Coqui u majanskom gradu Coba u Meksiku.

Umivaonik iz 18. stoljeća izrađen od talijanskog mramora povezan je s visećim komadom carrara mramora i djeluje poput prave skulpture, a nalazi se u kući arhitekta Toma Givonea zvanoj Floating Farmhouse.

Umivaonik izveden od vulkanskog kamena izradili su umjetnici Carla Fernandez i Pedro Reyes za svoju kuću u Mexico Cityju u Meksiku.

Umivaonici od kamena koji se nalaze u grčkoj taverni Alemí gou na otoku Mikonosu djelo su arhitektonske tvrtke K-Studio iz Atene.

U kupaonici hotela La Granja Ibiza na Ibizi nalazi se ovaj šarmantan umivaonik od grubo obrađenog kamena koji dodaje rustikalnom štihu cijelog hotela.

Još jedan primjer grube kamene obrade umivaonika nalazi se na farmi Masseria Moroseta koju je projektirao arhitekt Andrew Trotter u Apuliji u Italiji.

Za uređenje minimalističke kupaonice u mjestu Mayfair u Londonu britanski arhitekt Gavin Jackson naručio je par umivaonika od sedre. Odlične umivaonike izradili su kamenoklesari i kipari koji inače izrađuju detalje od kamena namijenjene uređenju sakralnih građevina i katedrala.

Uski, dugačak umivaonik na fotografiji izrađen je od vapnenaca i podsjeća na starinska grubo obrađena korita, a nalazi se u kući dizajnerice Leigh Herzig u Los Angelesu.

Izvor: Remodelista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 19:10