TOP PET NAJLJEPŠIH KUHINJA

Upečatljive zelene kuhinje koje potpuno odskaču od klasike

 Ariana Tennyson
Pogledajte kako zelena boja kuhinje izgleda u kombinaciji s drugim nijansama i oduševite se!

Ne postoji mnogo boja koje izgledaju toliko svježe u prostoru poput zelene. Naime, to je boja obnove i rasta, a sve je veći trend u interijerima jer smiruje. Zbog te i još mnogo drugih njezinih karakteristika, zelena je jedan od favorita mnogih dizajnera interijera te je isti često koriste pri uređenju domova.

Dolazi u raznim tonovima, od svijetlozelene do tamne boje smaragda. S obzirom na to da je zelena boja gotovo neutralna, slaže se sa gotovo svim drugim bojama i upravo je to jedan od razloga zašto ju je jednstavno koristiti pri uređenju interijera. U nastavku vam donosimo najljepše zelene kuhinje koje će vas osvojiti na prvi pogled, nas zasigurno jesu.

1. Kuhinja koja savršeno kombinira staro i novo.

Foto: Studio McGee

Gotova sivkasta varijanta zelene boje savršen je izbor za kuhinju. Zašto? Pa, prvenstveno jer je ova spomenuta nijansa (a možete ju vidjeti i na fotografiiji iznad!) bezvremenska i tradicionalna te s njom jednostavno ne možete pogriješiti. Cijeli dojam 'upotpunili' su crni mat detalji koji tako ovu, naizgled jednostavnu kuhinju, pretvaraju u pravu oazu uživanja i glamura!

2. Zelena kuhinja u pomalo dramatičnom štihu.

Foto: Ariana Tennyson

Za ovu kuhinju tamnozelene boje bez sumnje možemo reći da je sve, samo ne jednostavna ili dosadna. Upravo suprotno, svojom tamnijom nijansom i u kombinaciji sa sjajnim površinama cijelom interijeru daje dašak glamura. Bijeli zidovi tu su da kuhinjski prostor učine još vedrijim i time sačuvaju dojam prostranosti.

3. Kombinacija zelenih i bijelih elemenata.

Foto: Chantelle Watt

Tko bi rekao da jednostavna kombinacija zelene i bijele može izgledati ovako dobro? Ova mala kuhinja dokazuje da je to itekako moguće, a upravo je ovakav stil uređenja idealan za kuhinju manje kvadrature. Vlasnica Brynn Harlock ovim je pristupom održala svijetlu i prozračnu vibraciju u prostoru, pritom kreativno oslikavajući njezine gornje ormare bijelom, a donje zelenom bojom.

4. Sofisticirana zelena kuhinja s klasičnom bijelom podlogom.

Foto: Emily Henderson Design

Da klasični kuhinjski elementi mogu izgledati savršeno dokazuje i ova kuhinja koju možete vidjeti na fotografiji iznad. Dizajnerica interijera Emily Handerson za ovu je kuću odabrala sofisticiranu zelenu nijansu sa sivim tonovima i bijelom podlogom te moramo priznati da u tome nije nimalo pogriješila.

5. Zelena kuhinja u bezvremenskom Art Deco stilu.

Foto: Jessica Brigham

Ova još donedavno starinska i zastarjela kuhinja iz 1930-ih zahvaljujući malim promjenama postala je oličenje modernog prostora. Naime, vlasnica se poslužila inspiracijom bezvremenskog Art Deco stila uređenja, odnosno zaobljenim i mekim linijama, ali svejedno vrlo jednostavnim elementima i namještajem koji savršeno pristaju ovom interijeru.

Izvor i foto: Domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 10:43