detalji koji privlače pozornost

Upečatljivi kuhinjski podovi

Podovi sigurno nisu prva stvar o kojoj razmišljate dok planirate svoju novu kuhinju, no to ne znači da pod ne može znatno utjecati na njezin cjelokupni izgled i učiniti ju zvijezdom vašeg interijera. U primjerima koji slijede upravo su podovi ti koji privlače pozornost i čine prostorije u kojima se nalaze posebnima i privlačnima. Drveni parket, pločice od različitih materijala, uzorci i boje predstavljaju važan element odličnih uređenja kuhinja koje možete pogledati u nastavku. Uživajte!

Oštećene pločice ne moraju biti potpuna katastrofa, niti se zbog dvije ili tri napuknute pločice mora mijenjati čitav pod. Potražite kontrastne pločice, zamijenite njima samo kritične točke i stvorit ćete zanimljiv i razigran pod.

Drveni parketi u gotovo svim svojim oblicima čine prostoriju toplijom, a različiti načini slaganja omogućuju vam da se poigrate s uzorcima i dojmom koji će parket stvoriti u vašem domu. Na primjeru s fotografije pod je prekriven klasičnim parketom u uzorku riblje kosti koji izgleda odlično.

Pločice od cementa i njihova nježna tekstura uparena sa zanimljivim uzorkom mogu vaš kuhinjski pod pretvoriti u privlačnu točku fokusa u prostoriji.

Obojeni podovi ponekad znaju izgledati pretjerano, no ovaj pod prekriven rombovima u različitim bojama, koji zajedno stvaraju 3D uzorak kocki, odlično se uklapa u modernu kuhinju u kojoj se nalazi.

Predivne mramorne ploče iz ove kuhinje izvorno su bile dio muzejskog popločenja, a spašene nakon renovacije iskorištene su za stvaranje jedinstvenog poda u privatnom domu.

Sasvim svijetao parket posložen u obliku dijagonalnih kocki u ovoj kuhinji stvara snažan kontrast u kombinaciji s masivnim tamnim kuhinjskim otokom.

Chevron parket u ovom šarmantnom stanu i elegantna, minimalistička kuhinja svijetlih boja odlično funkcioniraju zajedno - parket u ovako uređenu kuhinju unosi dozu topline i teksturu drva.

Predivne heksagonalne pločice od terakote savršen su dodatak minimalističkom i modernom stilu ostatka kuhinje te na suptilan način prostoru dodaju element teksture.

Geometrijski uzorak sam po sebi unosi dinamiku u prostor, a kada se tome doda još i pravi izbor boja pločica, nastane predivan kuhinjski pod kao na fotografiji.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:57