PROFIL

Upoznajte Adrijanu Herkvi i Nikolinu Letinu

Domaći, ekološki prihvatljivi modni dodaci. Ruksaci, torbe, pernice, toaletne torbice i drugi modni dodaci izrađeni od lana, pamuka i jute

Domaći brend LOVE, EKO obuhvaća asortiman modnih dodataka kao što su ruksaci, torbe, pernice, toaletne torbice i drugi dodaci izrađeni od potpuno prirodnih, razgradivih materijala.

Iza brenda stoje Adrijana Herkvi, hotelijersko-ugostiteljska tehničarka i licencirana nutricionistica iz Velike Gorice i Nikolina Letina, prvostupnica sestrinstva zaposlena u Zavodu za cerebrovaskularne bolesti i intenzivnu neurologiju KB-a Sveti Duh.

LJUBAV PREMA JOGI

- Obje dijelimo veliku ljubav prema jogi, kreativnom izričaju, zdravom načinu života, prirodi i putovanjima, tu zapravo nekako i počinje naša priča. Nikolina je još i ceritficirana instruktorica joge i pilatesa, no kako joj regularni posao oduzima većinu vremena, tako tu ideju o podučavanju joge nikada nije realizirala dalje od našeg stana. Zbog toga je odlučila otvoriti Instagram profil koji joj služi kao svojevrsni joga blog. Kad god smo u prilici, odlazimo na izlete, putovanja, u prirodu pa nam je to idealna prilika za vježbanje na otvorenom i malo fotografiranja, pa sa sobom uvijek nosimo i prostirke za vježbanje koje se, ako nisu zaštićene u transportu, lako zaprljaju ili izgrebu. Tako nam je pala na pamet ideja da sašijemo torbu za prostirku - priča nam Adrijana i dodaje kako je torba morala biti jednostavna i u skladu s prirodom.

- Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, nas samoukih u šivanju i krojenju, napokon smo uspjele sašiti prvu koja je izgledala solidno. Ljudi su nas počeli pitati gdje smo našle te ‘torbe za plažu’, po dimenzijama unutra stane i prostirka za plažu. Bilo nam je simpatično što se još nekome sviđa naša ideja, iako krivo protumačena - smiju se cure i kažu kako je interes počeo rasti i za drugačije torbe te su odlučile otvoriti Instagram profil.

Ideja iza njihovih proizvoda je jednostavnost i blagonaklonost prema ljudima i prema prirodi. Za izradu torbi koriste isključivo lan, pamuk i jutu.

- Lan nam je uvijek prvi izbor kako zbog svojih brojnih kvaliteta i zbog prirodnog, sirovog, jednostavnog izgleda koji daje. Potpuno je hipoalergenski, biorazgradiv je i može se reciklirati, ima veliku sposobnost upijanja vlage a da pritom ne djeluje mokro na dodir, što ga čini super materijalom za ljetno vrijeme, ima antibakterijska svojstva, otporan je na gljivice i bakterije, zato je recimo super za šivanje donjeg rublja. Ako netko želi ideju, evo je - smiju se cure.

KUĆNA RADINOST

Sve predmete šiju u slobodno vrijeme, u svom stanu.

- Nakon što se dogovorimo kako će nam određeni model izgledati, nacrtamo ga na papiru, potom izrežemo materijal i dalje slijedi šivanje. Sam proces šivanja ne oduzima toliko puno vremena, krojenje je to što traje dulje, svaki dan učimo nešto novo, svaki dan je škola. Ovisno o veličini torbe i detaljima koje sadrži u prosjeku nam za izradu jedne torbe od ideje do gotovog proizvoda treba 45 minuta, bez pauza za kavu - objašnjavaju Adrijana i Nikolina, a mi ih pitamo što se sve od njih može naručiti.

- Radimo i ruksake za djecu koji su isti kao i za velike, to je nešto što radimo po narudžbi. Od nas možete naručiti ruksake sa špagom, torbe za prostirke za vježbanje, torbe za na rame, setove od tri šoping vrećice, toaletne torbice, pernice, velike torbe, a od proljeća i lanenu odjeću - zaključile su Adrijana i Nikolina.

Foto: Marko Todorov/HANZA MEDIA, LOVE, EKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:16