PROFIL

Upoznajte Dajanu Grgantov iz domaćeg brenda Waved studija

Dnevnik za vječne pustolove, lutalice i putnike. Ideja kojom sam se vodila bila je ponu-diti putniku riznicu sjećanja i priliku da na vizualno lijep način i aktivno sakupi uspomene kojima će se rado vraćati

Dajana Grgantov supruga je i majka dvoje djece, koja živi i radi u svom rodnom gradu Krku. Otočni život zamjenjuje kopnenim samo tijekom studija. Za sebe kaže da je velika zaljubljenica u život, putovanja, umjetnost i knjige.

- Osoba sam koja neizmjerno uživa u stvaranju svojim rukama. Sanjar sam s glavom u oblacima i nogama na zemlji. Istražujem kako se slobodno kretati, a istodobno osjećati mir u duši. Konkretnije, biti na vrhu planine, a istodobno osjećati dubine u sebi ili biti daleko od doma, a osjećati pripadnost svijetu - kaže nam Dajana.

Uz sve to, vlasnica je divnog hrvatskog Waved studija. Tumači kako je riječ o malom brendu, virtualnom mjestu u bespućima interneta, ali i stvarnom mjestu u njezinu domu gdje stvara lijepe “handmade” proizvode.

- To je i osjećaj slobode bivanja onoga što jesam, inspiracije, rasta i napretka. Pod tim je imenom okupljeno sve što stvaram: dizajniranje i izrada malih stvari za djecu i odrasle, pisanje bloga, fotografiranje radova, ljubav prema moru, kao i sjećanja iz djetinjstva, snovi i priče koje nastanjuju moje misli - objašnjava.

Dajana je nedavno u svoju ponudu uvrstila i novi, zanimljiv proizvod naziva Traveler’s Journal.

DNEVNIK

- To je savršeni suputnik za putovanja koji stane u svaku torbu. Sastoji se od 128 stranica podijeljenih u dvije bilježnice. Osam naljepnica, bookmark, privjesnica za putnu torbu, mini kuverte te karte Europe i svijeta nalaze se na unutarnjim džepićima, a služe kao dodaci pri dekoriranju i popunjavanju dnevnika. Ne postoje pravila popunjavanja, čime Journal pruža potpunu slobodu putniku i o njemu ovisi što će sačuvati, zapisati ili nacrtati. Ideja kojom sam se vodila bila je ponuditi putniku riznicu sjećanja i priliku da na vizualno lijep način i aktivno sakupi uspomene kojima će se rado vraćati. Zapisujući misli, zvukove i mirise, otkrivamo ljepote oko sebe i postajemo svjesni trenutka. A kada smo svjesni, tada se prepuštamo uživanju u sitnicama koje oplemenjuju život. To je ono što danas zaboravljamo. U vrijeme kad tipkamo više negoli pišemo, Traveler’s Journal povezuje prošlost i sadašnjost. Iako duhom dnevnik pripada prošlim vremenima, izgledom i načinom popunjavanja parira suvremenom životu - opisuje i dodaje kako je Traveler’s Journal izrađen od isključivo prirodnih i ekološko prihvatljivih materijala.

Traveler’s Journal sastoji se od 128 stranica podijeljenih u dvije bilježnice. Osam stranica, bookmark, privjesnica za putnu torbu, mini kuverte te karte Europe i svijeta nalaze se na unutarnjim džepićima

Korice dnevnika obložene su perivim papirom. Takav je papir otporan na vodu i trganje, u potpunosti je prirodan i siguran, a kada se osuši, izgledom je nalik na zgužvanu kožu. Unutarnji dio sastoji se od dvije zasebne cjeline (bilježnice), dok se na koricama nalaze umeci s dodacima za ukrašavanje dnevnika: mini kuverte i naljepnice, bookmarker, privjesnica za putnu torbu te karte Europe i svijeta za označavanje posjećenih mjesta. Dnevnik se zatvara tako da se omota vrpcom od ekološke kože, što pridonosi estetici i daje mu dašak luksuza.

- Budući da je dnevnik u potpunosti ručne izrade, potrebno je mnogo sati ljubavi, strpljenja i preciznosti kako bi prošao sve faze od pranja papira za korice, mjerenja i lijepljenja do pripremanja, slaganja i izrade dodataka za dekoriranje, što rezultira konačnim proizvodom - ističe kreativka Dajana Grgantov.

Papir je otporan na vodu i trganje, potpuno je prirodan i siguran, a kad se osuši nalik je na zgužvanu kožu

SUPUTNIK

Proizvod je, naglašava, poseban jer čuva putnikove slike, sitnice i riječi, čime se bude sjećanja, mirisi i osjeti, pamte se riječi, trenuci i gradovi. Isto tako, ovaj proizvod raste zajedno s putnikom, oblikuje njegove misli i ostavlja prostor za kreiranje.

- S druge strane stoji doprinos očuvanju okoliša. Od ostataka perivog papira koji se reže za korice rade se označivači za knjige i privjesnice za torbe, dok ostale komadiće papira skupljam i radim reciklirani papir. Takvim djelovanjem zatvaram krug u kojemu nema viškova ni otpada - priča.

Dnevnik se može kupiti preko web shopa www.wavedstudio.com/shop, upitom na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili preko društvenih mreža facebook.com/wavedstudio, instagram.com/wavedstudio. Cijena je 210 kuna, a poštarina unutar Hrvatske je besplatna.

Foto: Dajana Grgantov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:14