PROFIL

Upoznajte Dunju Amulić iz novog domaćeg brenda Cedulja

Šarmantne naljepnice za auto osvajaju dizajnom. Inženjerka grafičke tehnologije iz Zagreba ove stilizirane i personalizirane naljepnice u širokom rasponu boja i uzoraka izrađuje u slobodno vrijeme

NAZIV BRENDA: Cedulja
INFO: Autonaljepnice, univerzalne ili personalizirane s imenom
AUTOR: Dunja Amulić
CIJENA: 60 - 80 kn
KONTAKT: Cedulja Facebook i Instagram, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Beba u autu! Nebrojeno puta vidjeli smo taj natpis na stražnjim dijelovima automobila. Često izgledaju kao prometni znak, nekad privlače pozornost više, nekad manje, a u većini slučajeva zapinju za oko.

Potpunu suprotnost generičkim naljepnicama pronašli smo u domaćem brendu Cedulja. Pažnju su nam odmah privukle stilizirane i personalizirane naljepnice u širokom rasponu boja i uzoraka, osmišljenih sa stilom i ukusom. Iza cijele priče stoji Zagrepčanka Dunja Amulić.

- Po struci sam diplomirani inženjer grafičke tehnologije, a uz osmišljavanje i kreiranje Cedulje, radim u ozbiljnoj tvrtki gdje se moj posao više temelji na izazovnoj, nego na slobodnoj kreativnosti. Tako da svoju kreativnu slobodu ostvarujem kroz Cedulju - kaže Dunja i nastavlja kako se oduvijek voljela baviti kreativom.

KREATIVA

- Oduvijek sam voljela raditi ‘svoje’ stvari, od instalacija, izrade raznih poklona, do crtkaranja svega i svačega. U kući uvijek imam kistove, papir ili karton za crtanje, boje, špagice, žice, ljepilo i sav popratni materijal za svoje maštarije. Odluka za stvaranje Cedulje bila je spontana, željela sam naljepnicu koja će upozoravati na dijete u autu i sve naljepnice na koje sam naišla nisu mi bile dovoljno privlačne da bih ih zalijepila na svoj auto. Pretraživala sam internet, dugo tražila i našla - ništa. I tako se rodila ideja za Cedulju - prisjeća se.

Brend se sastoji od autonaljepnica “dijete u autu” i svih verzija takvog upozorenja (djeca ili beba u autu...). Naljepnica može biti univerzalna ili personalizirana s imenom djeteta ili djece koja se voze u tom automobilu. Riječ je o PVC naljepnicama koje su laminirane. Laminacija ih dodatno štiti od atmosferskih uvjeta i grebanja i time produljuje vijek trajanja.

- Ideja brenda je bila osvježiti oči publike nečim drukčijim, i posebno vodim računa da svaka bude posebna. O svakom novom vizualu naljepnice najprije promišljam, onda sjednem za računalo i krenem je slagati, poput kolaža. Nekad je gotova odmah, a nekad je završim u nekoliko dana - objašnjava Dunja i dodaje da je za izradu naljepnice potrebno do pet radnih dana, ovisno o planu proizvodnje i količini prethodno naručenih naljepnica.

- Univerzalne naljepnice bez imena, s natpisom “dijete/djeca/beba u autu” većinom imam gotove - ističe kreativka, a nas zanima koja je priča iza imena brenda.

- Što reći o imenu? Volim hrvatski jezik i sva naša narječja, tako da je bilo očito da će ime biti na hrvatskom. A zašto Cedulja? Kao mala sam često ostajala sama kod kuće i uvijek sam dobivala od mame neke radne zadatke ili obavijesti preko poruka zalijepljenih na frižideru ili ogledalu. Danas ja pišem na male ceduljice koje lijepim posvuda. “Dijete u autu” je zalijepljena poruka na autu i eto poveznice - smije se Dunja Amulić.

S Dunjom možete dogovoriti cjelokupnu personalizaciju svoje naljepnice.

NARUDŽBA

- Pod personalizacijom podrazumijevam upisivanje imena na postojeće vizuale, izradu potpuno novih vizuala po želji i promjenu oblika ili veličine naljepnice. Za narudžbu je potreban upit na profilu društvenih mreža i krećemo u dogovor. Na društvenim mrežama možete me pronaći pod imenom Cedulja na Facebook i Instagram, ili mi možete pisati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - kaže, a mi je pitamo ima li još neke planove, neke nove projekte ili ideje?

- Naravno. Imam plan za dalje, neke ideje već su na papiru, neke ključaju u glavi. Ne želim si zadavati rokove, pustit ću ideje da dođu kad god žele - sa smiješkom je zaključila.

Riječ je o PVC naljepnicama koje su laminirane. Laminacija ih dodatno štiti od atmosferskih uvjeta i grebanja i time produljuje vijek trajanja.

Foto: Marko Todorov/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:03