PROFIL

Upoznajte hrvatsko-talijanski par iz splitskog brenda Brand.o

Slike koje možete osjetiti pod prstima svoje ruke

Gorjana i Brando su spojili dizajn interijera, fotografiju i grafiku te stvorili zidne dekoracije.

Fotografija im je hobi oduvijek, nazivaju je i svojom ljubavlju. Oni su se, pak, upoznali i zaljubili u Veneciji, a životnu priču odlučili su ostvariti u Splitu. Arhitektica Gorjana Drašković i talijanski grafički dizajner Brando Zucco imena su koja stoje iza produkt-dizajn brenda domišljatog naziva brand.o.

Aludirajući na ime njegova začetnika, ovaj brend unosi novitete u uređenju interijera. Umjetničke tehnike kojima se bave bile su idealno polazište za ono što stvaraju - zidne dekoracije nastale na temelju fotografija i grafika.

- Dugo smo razmišljali kako osmisliti zajednički projekt i stvoriti jedinstven brend. Povezali smo dizajn interijera, fotografiju i grafiku, a u drvu kao osnovnom materijalu vidjeli smo izvrsnu poveznicu svega navedenog - kažu.

Cilj im je, dodaju, ponuditi produkt-dizajn koji je više od fotografije, prostor obogaćuje poput dekorativnog predmeta, a u korisniku budi emocije.

- Svaki klijent ima svoju priču, želju i ideju o finalnom proizvodu. Nakon dogovaranja motiva, digitalno simuliramo razne tehnike i s klijentom odabiremo najbolje rješenje - objašnjavaju.

Slike izrađuju tehnikom graviranja drva. Mogu biti obojene ili u prirodnoj boji drva, a najčešće ih izrađuju u A3 i A2 formatu. Primjenjujući razne metode, rezultati su različiti pa su i njihovi proizvodi unikatni. Dodirom slike struktura fotografije doslovno se osjeća pod prstima, a to je ono što im je posebno drago. Također, fotografija se i vizualno drukčije percipira, ovisno o udaljenosti i kutu gledanja. U skoroj budućnosti počet će primjenjivati tehniku graviranja na metale i plastične ploče s LED rasvjetom.

Rad Gorjane Drašković i Branda Zucca možete pratiti na web stranici i Facebook profilu Brand.o

Foto: Ante Čizmić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 07:49