PROFIL

Upoznajte Ines Zukanović i Žaklinu Krunić

Kamenčić do kamenčića - unikatna dekoracija

Najviše ih inspiriraju more, ljubav i mudre sove, no izrađuju i personalizirane poklone.

Šaka oblutaka s plaže, malo boje, zanimljiva podloga i puno mašte su sve što Riječankama Ines Zukanović i Žaklini Krunić treba da bi stvorile zanimljive male svjetove u kojima svoju priču pričaju zaljubljeni parovi ili mirno spavaju simpatične sovice. Sve je počelo iz potrebe da jednoj dragoj osobi poklone poseban dar.

- Bilo je ljeto i bile smo na plaži te smo došle na ideju da bismo mogle napraviti zaljubljeni par s kamenčićima te da ih možemo zalijepiti na platno kao sliku... Tako smo krenule, i svakom novom slikom smo učile i usavršavale se, ali ono što nam je bilo najbitnije jest to da svako djelo bude unikatno - pojašnjavaju Ines i Žaklina koje već 10 godina zapravo zajedno rade u Žaklininu računovodstvenom uredu gdje se poslovni odnos razvio u pravo prijateljstvo.

Za izradu svake dekoracije potrebno im je između 2 i 3 sata, ovisno o motivu, a najviše ih inspiriraju more, ljubav i sove koje su im posebno drage jer predstavljaju mudrost.

- Izrađujemo i dekoracije s motivom po želji. Primjerice one s dječjim motivima, imenom bebe ili posebnom porukom ljudi vole poklanjati prilikom rođenja djeteta. Izdvojile bismo i neobičnu narudžbu sličica s insertima iz animiranog filma ‘Finding Dory’ - pričaju dvije kreativke.

Njihove Kamenčice mogu se naručiti putem istoimenog Facebook profila ili kupiti u suvenirnici Manufaktura u Rijeci i Opatiji, a cijena im je 100 kuna.

Foto: Davor Žunić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:32