MADE IN CROATIA

Upoznajte Ivanu i Krunu Živičnjak koji stoje iza genijalnog brenda Zvuk u slici

Bračni par Živičnjak odlučio je stati na kraj uniformiranim darovima i pokrenuti nešto unikatno i kreativno. Proizvod koji budi emocije, kao što je, primjerice, fotografija s vjenčanja unutar frekvencije pjesme koja je svirala za prvi ples. Predstavljamo vam Zvuk u slici

INFO: personalizirane slike s vizualnim prikazom frekvencije zvuka
FB: zvukuslici
WEB: www.zvukuslici.com
MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
MOB: +385 91 48 72 000

Bračni par Živičnjak iz Zagreba, Ivana i Kruno, žive dvostruke živote. Ne, nije riječ o nekoj komplikaciji iz meksičke sapunice, nego o njihovu jako zanimljivom hobiju koji kombiniraju uz dnevni posao. Ivana je ekonomistica i radi u privatnoj tvrtki u marketingu, a Kruno je građevinski tehničar visokogradnje i direktor tvrtke Ultima Spectrum. No, kad radni dan završi, počinje avantura. Oni prenose zvuk u sliku. O čemu je zapravo riječ?

- Zvuk u slici je slikovni zapis zvučnog vala na papiru ili platnu uz kombinaciju grafičkih elemenata. Na slikama mogu biti personalizirane poruke, primjerice čestitke za razne prigode, omiljena izreka ili filmski citat, slikovni zapis frekvencije najdraže pjesme, zvuk vašeg imena, zvuk vašeg grada, uspomene na vjenčanje... Dakle, Zvuk u slici može biti bilo koji zvuk koji želite, pa čak i tišina - objašnjava nam bračni par, a nas zanima kako su uopće došli na ovu ideju.

- Budući da volimo dizajn i cijenimo važnost uspomena kojih se možemo prisjećati svakodnevno počeli smo razmišljati kako neke ideje pretvoriti u stvarnost. Budući da se sve češće događa da prilikom traženja poklona za rođendane ili obljetnice na kraju darujemo ili dobijemo neki oblik poklon-bona za šoping, odlučili smo to promijeniti i pokrenuti nešto novo, nešto unikatno, kreativno, nešto originalno... I tako je nastao Zvuk u slici. Ideja je bila ponuditi ljudima nešto originalno i unikatno, proizvod koji će pobuditi emocije prilikom darivanja. Zvuk u slici je proizvod čija je osnovna funkcija pružiti osobi kojoj poklanjamo osjećaj posebnosti - kažu Ivana i Kruno.

Zvuk u slici je slikovni zapis zvučnog vala na papiru ili platnu uz kombinaciju grafičkih elemenata. Može sadržavati i QR kod koji vodi na odabrani zvuk

Ideje su gotovo neograničene, pogotovo zato što na slikama može biti i QR kod koji jednostavnim očitavanjem mobitelom vodi na zvučni zapis po izboru. Najčešće vodi na videospot pjesme čija frekvencija je prikazana, ali može voditi i na druge glasovne zapise. Primjerice, možete snimiti nekome čestitku. Osim toga, na slikama mogu biti i fotografije. Sjajna ideja za buduće roditelje je slikovni prikaz frekvencije otkucaja srca bebe u majčinu trbuhu, a uz sve to vodi se računa i o kvaliteti proizvoda.

Na slikama mogu biti personalizirane poruke, primjerice čestitke za razne prigode, omiljena izreka ili citat, slikovni zapis frekvencije najdraže pjesme, zvuk vašeg imena, zvuk vašeg grada, bebinih otkucaja srca, uspomene na vjenčanje...

- Koristimo visokokvalitetni fotopapir te tisak na najmodernijoj tiskarskoj opremi, a za pripremu za tisak koristimo niz programa za obradu grafike i zvuka. Svi naši zvučni valovi napravljeni su u rezoluciji 300 dpi (točaka po inču), što nam omogućava stvaranje slike iznimne kvalitete. Svaki ispisani zvučni val dolazi u kvalitetnom okviru sa staklom uz izbor boja okvira: bijela, crna, srebrna ili natur te također i dimenzije počevši od 13 x 18 do 70 x 100 centimetara - objašnjava par i dodaje kako je ono što Zvuk u slici čini posebnim kombinacija dizajna i osobne note naručitelja.

Osim slika, Ivana i Kruno već imaju puno novih ideja u planu.

- Planiramo imati u ponudi Zvuk u slici majice istog koncepta, ali je ispis na tkaninu, zatim narukvice, ogrlice, šalice, čestitke... Također imamo u planu proširiti ponudu za restorane, hotele, hostele i apartmane sa Zvukom u slici na platnu ili okviru većih dimenzija, kojim bi svoj prostor učinili još modernijim. Na primjer, siluetu ili fotografiju grada uz dodatak zvuka samog grada ili pjesme o njemu, bio bi sigurno divan suvenir - zaključili su Živičnjaci.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Zvuk u slici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:39