PROFIL

Upoznajte Ivanu Vokal iz domaćeg brenda Paper&Stuff

U novoj godini želimo - bolju organizaciju! Naše želje, ideje, misli i planovi ispisani rukom u mnogočemu su posebniji od digitalnih natuknica, a ovi proizvodi su nam novi predmeti žudnje

Bez obzira na eru pametnih uređaja koji nam omogućuju da u sekundi svaku sitnicu u njih upišemo te da nas na nju podsjete omiljenom melodijom kad za to dođe vrijeme, ima nešto tako posebno i ljupko u papirnatim notesima i planerima.

Naše želje, ideje, misli i planovi ispisani rukom u mnogočemu su posebniji od natuknica u digitalnom obliku i tu činjenicu ne mogu osporiti ni najveći ljubitelji digitalizacije. Doduše, novinari, bez obzira na ubrzan rad prstiju po tipkovnici, i dalje su nekako vjerni olovci i papiru pa nas je možda baš zato dodatno privukao rad ove mlade žene. Njezino je ime Ivana Vokal, vlasnica je brenda Paper & Stuff i nismo sasvim sigurni što nam je ljepše - rokovnici, planeri i kalendari koje izrađuje ili njezina hrabrost i odvažnost za vođenje vlastitog posla.

Naime, Ivana je 27-godišnja magistra sociologije i pedagogije, ali svoje je diplome odlučila ostaviti po strani i baviti se onime što joj pruža istinsko zadovoljstvo.

POČETAK

- Još 2013. godine zbog vlastitih studentskih potreba osmislila sam planer koji je sadržavao sve kategorije potrebne za svakodnevno planiranje obveza. Shvativši koliko mi je olakšao organizaciju, pokazala sam ga prijateljicama i to je bio svojevrsni prvi trenutak odluke - govori Ivana pojašnjavajući kako se otada njezin kreativni proces zahuktavao iz dana u dan, a ideje za nove vrste i namjene planera dolazile su same. Raduje ju i ispunjava, ističe, kreativni proces osmišljavanja novih kolekcija proizvoda, a posebno zadovoljstvo pruža i trenutak u kojem je njezina ideja pretočena u gotov proizvod.

- Svoj posao često smatram hobijem, jer ima tu relaksirajuću i kreativnu notu koju obično vezujemo uz aktivnosti koje se događaju izvan uredskih zidova - primjećuje Ivana. Inspiraciju, kaže, pronalazi u svojoj okolini te svakodnevnim situacijama s kojima se susreće. Često kreativne misli dolaze “na hrpi” i jedna za drugom pa joj, smije se, dobro dođe rokovnik koji ima pri ruci kako bi ih sve zapisala i skicirala idejni izgled novih dizajna proizvoda. Lijepo je znati da se u radionici Paper & Stuffa koriste hrvatski materijali.

- Papir, žica, ljepenka i folija proizvodi su hrvatskih dobavljača. Moji su proizvodi tiskani digitalnim ili ofsetnim tiskom, a svaki od njih izrađuje se ručno, točnije, prođe kroz ruke njegovih kreatora pet puta prije nego što dospije u vaše - otkriva naša sugovornica i naglašava da pri izradi usko surađuje s print studijem D.R.I.M. d.o.o. koji sve njezine ideje pretvaraju u originalne proizvode. Ivana, tvrdi, nije osoba koja strogo prati trendove. Više se, otkriva nam, voli fokusirati na osluškivanje želja i potreba klijentica uključujući ih u svoje nove kolekcije.

- Dvosmjerna komunikacija pokazala se vrlo efikasnom pri dizajniranju proizvoda, rekla bih, i mnogo pametnijom od slijepog praćenja trendova koji klijentima nije potreban - pojašnjava kreativna 27-godišnjakinja. U ponudi njezina brenda, osim klasičnih rokovnika s crtama za pisanje, nalaze se i planeri s mogućnošću odabira različitih unutrašnjosti. Zatim, na njezinim se policama nude i namjenski planeri za sva razdoblja u životu.

Primjerice, studentski planer, pionir njezina rada, vrlo je popularan među mladim generacijama. Žene posebno vole dnevnik vjenčanja kamo upisuju sve važno za taj, njima najljepši dan. Od prve probe vjenčanice i dogovora s cvjećarkom pa do termina za frizuru na dan D - sve te informacije olakšavaju stresno odbrojavanje, ali i zauvijek na papiru ostaju kao prekrasna uspomena na to životno razdoblje. Jednako je tražen i, govori nam Ivana, mamin planer trudnoće te prve godine djetetova života - ti čarobni trenuci imaju dodatnu vrijednost jer su zabilježeni - maminom rukom.

Papir, žica, ljepenka i folija proizvodi su hrvatskih dobavljača. Proizvodi su tiskani digitalnim ili ofsetnim tiskom, a svaki od njih izrađuje se ručno, točnije prođe kroz ruke njegovih kreatora pet puta prije nego što dođe do kupca

USKORO WEBSHOP

- Upravo su žene moji najčešći klijenti, one su nekako sklonije tim retro i osobnijim navikama - govori Ivana smiješeći se i dodaje da je u njezinoj ponudi i dnevnik putovanja, ali i kuharica s raznim kategorijama - proizvodi su to koji često za rođendane obraduju strastvene putnike i kućne gastro majstore. Dakako, u ponudi Paper & Stuffa nalaze se i neizostavni stolni tjedni i dnevni planeri, razne to-do liste i blokovi za pisanje... U ovo blagdansko vrijeme, u radionici Ivane Vokal posebno je uzbudljivo.

27-godišnja magistra sociologije i pedagogije svoje je diplome odlučila ostaviti po strani i baviti se onime što joj pruža istinsko zadovoljstvo

- Prosinački su dani užurbani i radni za sve nas koji se bavimo grafičkom djelatnošću, količina posla je na vrhuncu, a nakon odrađivanja ove sezone, moj se fokus prebacuje na 2019. godinu - zaključuje naša sugovornica. A u toj novoj godini, koju svi željno iščekujemo i nadamo se da će biti pozitivnija i sretnija no ijedna prije, iz Paper & Stuffa stižu novi proizvodi, nova internetska trgovina, ali i Ivanina velika želja da otvori svoj showroom. Želimo joj sreću i uspjeh, a vama predlažemo da u novu godinu uz životnu radost ponesete i pametnije organiziranje radnih i slobodnih sati. Najbolje pomagače u tome potražite na Facebooku i Instagramu @ Paper & Stuff.

Foto: Ranko Šuvar/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:49