Upoznajte Jadranku Orihovac, vlasnicu brenda JO Art

Raskošan nakit koji naglašava karakter i samopouzdanje osobe

Često nas životne okolnosti odvedu zaobilaznim putem do ostvarenja svojih težnji, pa tako i ja nisam izabrala umjetnost kao životni poziv, već sam diplomirala ekonomiju i radila posao nevezan za umjetnost, ali svo svoje slobodno vrijeme posvetila sam uživanju u izradi nakita te stvaranju originalnih predmeta koji oplemenjuju životni prostor – priča nam Jadranka Orihovac, vlasnica brenda JO Art specijaliziranog za izradu nakita i svijeća. Jadranka je hobi spontano pretvorila u životni poziv.

Prvo je o njoj i njezinom hobiju snimljen televizijski prilog, a zatim je prije dvije godine uslijedila i prva izložba. Nakon te izložbe, kaže Jadranka, definitivno je pala odluka da se ozbiljnije krene baviti izradom nakita i svijeća. Priča o njoj objavljena je i u poznatom američkom Fashion Ultra Mode magazinu.

Žensko ime

-Osobito zadovoljstvo mi čini dizajniranje i izrada ogrlica, koje su masivne, raskošne i romantične, a koje pritom naglašavaju ženstvenost i osobnost svake žene. Zbog toga svaka moja ogrlica nosi žensko ime, a pri izradi se vodim načelom da „moda prolazi, ali stil ostaje“ – objašnjava Jadranka koja priznaje da voli sve vrste nakita i s užitkom ga nosi svakodnevno, ali najviše ju veseli proces nastajanja i stvaranja svakog novog originalnog komada, osobito ogrlica.

Zadovoljni kupci

-Pri izradi koristim poludrago kamenje različitih boja, Murano staklene kuglice, Swarovski kristalne kuglice, staklene kuglice od češkog stakla, školjke, rječne bisere, drvene i akrilne perle, ukrasne vrpce, kožu, metalne ornamente ili čak neke zgodne reciklirane predmete.

Kako će nakit izgledati, kakvog će biti materijala te sama dužina vremena izrade, ovisi prije svega o mojem trenutačnom nadahnuću, ali i o tome kakav je ukus i osobni karakter osobe koja će ga nositi. Također ovisi i o činjenici za koju prigodu osoba kojoj je namijenjen misli nositi taj nakit, ali i o dozi njezinog samopouzdanja – ističe Jadranka i dodaje kako joj je najvažnije da je u konačnici kupac zadovoljan i da će nakit nositi sa istim veseljem kao što ga je ona izrađivala.

Osim nakita, Jadranka voli izrađivati i svijeće ispunjene svakakvim dodacima poput sjemenki, sušenog voća i povrća, začina, tjestenine, suhog cvijeća, dijelova stabljika biljaka ili kora drveta, kamenčića, školjki sakupljenih na plažama našeg Jadrana ili bilo čime drugim što joj se svidi, a prirodnog je podrijetla.

Originalan poklon

– Svijeće su unikatne izrade od visokokvalitetnog parafina. Mogu imati laganu mirisnu notu lavande, ružmarina, naranče, cimeta… Postupak izrade u fazama traje i po nekoliko sati pri čemu posebno moram paziti na fizikalna svojstva parafina koji mi omogućuje finalnu obradu kojom svijeća dobiva skulpturalni oblik te osim što zadržava svoju funkcionalnost, može se uklopiti u bilo koji interijer i dati mu poseban ugođaj.

Naravno, moje svijeće mogu biti i originalni poklon za dragu osobu – kaže. Trenutno su neki od radova brenda JO Art dostupni na nekoliko lokacija pa su tako svijeće u galeriji Secret Garden u Zagrebu, a ogrlice u LD store-u u Zagrebu i Heritage galeriji u Dubrovniku. Sve novosti o brendu JO Art možete pratiti na Facebook stranici: JO Art ili na joart.com.hr.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:09