profil

Upoznajte kreativku Mariju Vugrinec Bobek: Sjenila za lampu, ogrlice i slike od žice i konca

Neja Markičević /Cropix
Radovi domaćeg brenda Vu Grinka su šareni, razigrani i svaki od njih je unikatan

Vlasnica brenda Vu Grinka po zanimanju je dizajnerica unutarnje arhitekture, a u svom hobiju istinski uživa i razvija ga u nešto više

Što se može napraviti od žice i konca? Ne puno toga, rekli bismo, jer većina nas zaista ne bi bila u stanju od tih materijala stvoriti lustere, ogrlice, broševe, kopče za kosu, slike, sjenila za lampe... Ali Marija Vugrinec Bobek, vlasnica brenda Vu Grinka, po struci dizajnerica unutarnje arhitekture iz Međimurja, uspijeva upravo to.

image
Neja Markičević /Cropix

TAJNE

- Moj početak stvaralaštva vezan je uz izradu scenografije za dječju predstavu. Tada sam kombiniranjem žice i konca osmislila koncept tehnike kojom se bavim i danas. Cijela ta priča počela je prije osam godina kada je nastala moja prva životinja koza za istoimenu predstavu. Puno sam učila, usavršavala se, ponekad omatala konac uzalud jer mi se nije dopao gotov proizvod, ali danas znam te male tajne i baš mi je izazov okušati se u nečemu novom - kaže Marija čije radove prvo pogledaju njene kćeri Franka i Zora.

image
Neja Markičević /Cropix
image
Neja Markičević /Cropix

Njezini radovi su šareni, razigrani i svaki od njih je unikatan. Radi ih po narudžbi, a materijale nalazi u specijaliziranim trgovinama ili ih naručuje preko interneta. Cijene se kreću od 40 do 1000 kn, ovisno o proizvodu

image
Neja Markičević /Cropix

Njezini radovi su šareni, razigrani i svaki od njih je unikatan. Radi ih po narudžbi ili u ono malo slobodnog vremena koliko ga ima. Najprije na papiru napravi skicu, a onda po tome stvara. Materijale nalazi u specijaliziranim trgovinama i naručuje ih preko interneta, a priznaje kako ne može odoljeti tome da uvijek kupi još poneki konac, iako ih doma ima previše. Jednako je s gumbima i perlama.

image
Neja Markičević /Cropix

SINERGIJA

- Izazov mi je reciklirati luster te mu udahnuti novi život. Zbog zatvorenih linija koje omatam sam proces izrade je dugotrajan, ali rezultat je prekrasan i sav se trud isplati. Najefektniji doživljaj svjetla i sjene jest kad upalimo žarulju - kaže Marija čiji dom krasi baš jedan takav luster.

image
Neja Markičević /Cropix
image
Neja Markičević /Cropix

Cijene modnih dodataka kreću se od 40 do 250 kuna, slika od 300 do 600, a instalacija i lustera odnosno sjenila od 200 do 1000 kuna. Može ih se vidjeti na Facebook stranici Vu Grinka ili Instagram profilu Vu Grinka. Njezini se radovi mogu kupiti preko udruge Likovno udruženje Čakovec, ali san joj je jednoga dana sve to pretvoriti u posao.

image
Neja Markičević /Cropix

- Za sad mi je to hobi, da, ali s vremenom bih htjela ponuditi svoje proizvode, zajedno sa suprugom koji izrađuje drvene igračke i skulpture. Kao članica Likovnog udruženja Čakovec, dosad sam izlagala svoje radove na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi. Prije mjesec dana bili smo u Ludbregu, u dvorcu Batthyány, gdje sam sa suprugom predstavila sinergiju njegova brenda Zagonetno drvo i svoje Vu Grinke - pojašnjava Marija.

Mariju možete konatktirati putem Instagram profila i Facebook stranice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:54