PROFIL

Upoznajte Martinu Palić iz hrvatskog brenda Moonprint

Profinjeni wall art kao čuvar uspomena. Personalizirani poster minimalističkog dizajna prikazuje kako je izgledao Mjesec na neki važan dan, poput dana rođenja djeteta, vjenčanja, prvog dana na novom radnom mjestu, godišnjice braka itd...

Za Martinu Palić, pokretačicu malog obrta i instagramskog profila Makoland.hr, kreativni rad oduvijek je važan dio života.

- Kreativa je za mene dio svakodnevice i lijek za stres i brzi tempo na poslu. Kako često ne nađem u lokalnim trgovinama ono što sam zamislila za svoj dom ili za poklon, mnogo toga izrađujem sama od nule ili doradim kupljen proizvod te tako personaliziram gotovo sve. Kako su na sve takve DIY projekte uvijek bili komentari ‘Daj, napravi i meni!’, odlučila sam svoje ideje omogućiti i drugima - smije se Martina, čiji je prvi pravi ozbiljniji projekt Moonprints.

Poster se sastoji od prikaza Mjeseca, jednog ili više, a personaliziramo ga dodajući imena, prezimena, citate, datume...

DVIJE VERZIJE

- Moonprint je prvi, nadam se od mnogih proizvoda koje će nuditi brend Makoland. Zamišljen je kao personalizirani wall art koji će na dekorativan način sačuvati uspomenu na neki važan dan i svakog dana na njega podsjećati. Moonprint prikazuje Mjesec koji nas je gledao na dan kad se dogodilo nešto važno u našem životu, primjerice na dan vjenčanja ili rođenja djeteta… Poster se sastoji od prikaza Mjeseca, jednog ili više, a dodatno ga personaliziramo napisom imena, prezimena, citata, datuma, riječi pjesama i sl. Izgled Moonprinta je jednostavan kako bi odgovarao svakom interijeru i dolazi u dvije osnovne verzije, crnoj i bijeloj - objašnjava Martina.

Svaki Moonprint je unikatan i prilagođen željama naručitelja, zatim pripremljen digitalno i ispisan na 160-gramskom mat papiru

Trenutno su u ponudi četiri osnovna Moonprinta. Obiteljski prikazuje Mjesece svih članova obitelji, ljubavni prati neku ljubavnu priču, single se radi za jednu važnu uspomenu, odnosno jedan dan, a multiple je onaj kojim se na jednom posteru prikazuje više povezanih uspomena poput rođenja djece i slično.

Zanima nas kako nastaje poster.

- Proces izrade jednog Moonprinta vrlo je jednostavan. Naručitelj javi dimenziju i vrstu Moonprinta pa na temelju toga krećemo s personalizacijom. Naručitelj javi datum ili više njih za koji izrađujemo Moonprint, ime, prezime, citat, riječi pjesama i slično. Kad prikupimo sve podatke, počinjemo s pripremom dizajna. Ako naručitelj ne zna točno koji i kakav Moonprint želi, ponudit će mu se tri različita dizajna na odabir. Također, nudimo i mogućnost da uz prijedloge dizajna predložimo i citate ili riječi pjesme za koje mislimo da bi se dobro uklopili u konkretni Moonprint i prigodu za koju se radi. Moonprinti se pripremaju digitalno, pa se ispisuju na 160-gramskom mat-papiru - priča nam Martina Palić i dodaje kako je izrada svakog postera svojevrsni DIY projekt.

PRIKAZ

- Radimo pojedinačno sa svakim naručiteljem i tako zapravo sudjelujemo u čuvanju uspomena, što nas jako veseli. Svaki Moonprint je unikatan jer kod svakog radimo s drugačijim prikazom Mjeseca pa cjelokupan dizajn moramo raditi iznova i prilagoditi ga tom konkretnom mjesecu. Iako je mjesec stalan motiv, njegov se izgled značajno mijenja, pa je svaki dizajn potrebno prilagoditi tom konkretnom njegovu prikazu - zaključuje Martina.

Ako vam se sviđa ono što radi, pozivamo vas da joj se javite na www.mako.land, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , IG @makoland.hr.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Makoland

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:43