PROFIL

Upoznajte Mary Novosel iz tvrtke Marys Sweets

Wellness masažne svijeće od prirodnih maslaca i eteričnih ulja. Danas ima oko 80 raznih proizvoda. Svi su rađeni od materijala provjerenih uzgajivača iz Hrvatske. Cilj je, prije svega, paziti na okoliš

Mary Novosel, rođena Australka koja od malih nogu živi u Hrvatskoj, nekadašnja je novinarka, a danas školovana aromaterapeutkinja i wellness managerica koju smo posjetili u potrazi za nekoliko dobrih proizvoda na temu zdravog života i izrade prirodnih pripravaka.

Mary nam se učinila više nego prikladna osoba za to jer osim navedenih referenci autorica je i nekoliko knjiga na teme kao što su: Prirodno lijepa, S placa na lice, Detoks i Anticelulitna (r)evolucija, a ujedno je izvanredna predavačica na Učilištu za obrazovanje odraslih “Adrianus” gdje predaje aromaterapiju.

KREMA

Mary je prije nekoliko godina s prijateljicom pokrenula tvrtku Total Natural registriranu za proizvodnju prirodne kozmetike, a nakon par godina nastala je i još jedna tvrtka, Marys Sweets, specijalizirana za know how i edukaciju na temu aromaterapije, wellnessa i prirodnih pripravaka.

Mary kaže kako voli jestivu kozmetiku jer, ističe, ako nešto ne možeš pojesti, onda to nije ni za kožu

- Ispočetka nisam znala kako će moje školovanje završiti i hoću li to raditi kao hobi ili kao biznis, no barem mi se iskristaliziralo da želim raditi prirodne pripravke. Tada, dok nisam uhvatila grif, sve je to bilo jako skromno, ali s puno strasti i duše. Prve pakete i kreme napravila sam za prijateljice i baš se po svemu vidjelo da je to hand made kozmetika. Ambalaža je bila nezgrapna, naljepnice dizajnirane u Wordu, oglašavanje samo putem usmene predaje, no kupcima se to svidjelo, ta iskrenost, ali i kvaliteta i malo pomalo krug zadovoljnih potrošača se polako počeo širiti - prepričava Mary i dodaje: - Od tadašnje početne ideje pa do prve registrirane kreme na polici, kreme za mame i bebe ‘Kremica Emica’ proteklo je par godina, no ne mogu opisati taj osjećaj kako mi je srce zaigralo kada sam je vidjela u izlogu ljekarni. To je bila krema koja je imala pristojnu ambalažu i dizajn i koju sam baš lansirala na tržište.

AMBALAŽA

Mary danas ima oko 80 raznih proizvoda. Svi proizvodi su rađeni od materijala prirodnog porijekla i od provjerenih uzgajivača iz Hrvatske. Cilj je zadovoljiti potrebe kupaca, ali svakako i paziti na okoliš. Mary nam je objasnila kako postižu održivost svojih proizvoda. - Nedavno smo lansirali naše višenamjenske wellness masažne svijeće koje se sastoje od prirodnih maslaca i eteričnih ulja, a pakirane su u keramičke posude s drvenim poklopcem. Svijeća se može upaliti za ugođaj, ali se s njenim otopljenim voskom masira i njeguje tijelo. Kada se svijeća potroši, ambalaža koja ostane - keramička posuda s poklopcem - može se koristiti za druge namjene - kao posuda za začine, posuda za sadnju cvijeća, šalica za ispijanje kave i čaja.

Mary nam za kraj otkriva da je njoj najdraža jestiva kozmetika.

- Ako nešto ne možeš pojesti, onda to nije dobro ni staviti na kožu.

Više na www.marys-sweets.hr.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:50