Profil

Upoznajte mladu dizajnericu Bojanu Brkić iz brenda Re:art

Mjesto koje slavi jednostavnu i zavodljivu ljepotu porculana

Za nju porculan predstavlja radost, okupljanje, eleganciju, plemenitost, jednostavnost ljepote... Pozitivnu stranu života i nešto što i najtužniji dan može učiniti veselijim.

Zbog toga je dizajnerica Bojana Brkić porculan odabrala za svoj životni alat, okosnicu profesionalnog djelovanja. Njezin brend Re:art, u sklopu kojega ručno izrađuje genijalne svakodnevne stvari od porculana, odavno je postao broj 1 za sve koji vole fino posuđe, koji imaju oko za estetiku i žele živjeti u takvom prostoru te za sve one koji se ne mire s tim da će se na njihovoj svadbi jesti iz “bilo kakvog posuđa”, nego žele za svoj najvažniji dan najljepše i najbolje.

DECENTNI STIL

Iako priznaje da je do svog posla iz snova, točnije svega što izrađuje pod svojim brendom, radila puno različitih poslova, porculan joj je uvijek bio izvor motivacije, njezin trening. Danas uz posao iz snova ima i privatni život iz snova. Suprug joj je postao partner u Re:artu i ima dvogodišnju kćer.

Kada ne radi, puno putuje (kaže da poput djeteta još uvijek broji koliko noći treba odspavati do polaska nekamo), obožava Istru i trubu u jazzu, a nas je ugostila u svojoj trgovini u centru Beograda. Baš poput njezina porculanskog rada, trgovina je uređena u jednostavnom, nenametljivom, decentnom stilu, sve djeluje jako prozračno, a u cijelom prostoru kolorit daju pažljivo birani predmeti poput fotelje od baršuna, biljaka, industrijskih lampi na stropu, mrežastih zlatnih stolaca, ciglenog bijelog zida...


- Ovaj prostor zapravo funkcionira kao studio, izložbeni prostor i trgovina. Tu se mogu razgledati gotovi proizvodi, ali i iz prve ruke vidjeti kako nastaju novi - kaže nam Bojana koja se specijalizirala za izradu predmeta za stol.

INSPIRACIJA

- Ne čudi to jer je stol za mene uvijek bio mjesto koje okuplja najdraže. On je neiscrpna inspiracija. Uglavnom izrađujem tanjure raznih veličina, pladnje, zdjelice, šalice, stalke za tortu i poneku svijeću. Po želji kupaca napravim i nešto izvan tog asortimana. Nedavno sam radila i seriju dekorativnih zidnih instalacija. Nadam se da ću u budućnosti imati više vremena posvetiti se i tom segmentu ističe Bojana i dodaje da sve nabrojane predmete sa svojim potpisom vidi jedino ako su napravljeni od porculana.

- Privlači me jednostavna i zavodljiva ljepota kojom zrači. Ništa nije kao bjelina porculana. Za mene, sve lijepe boje koje se mogu naći na porculanu tu su da bi istaknule njegovu profinjenu bjelinu. S druge strane, jako je zahtjevno raditi njim. Traži puno koncentracije i strpljenja. Primjerice, kada radeći porculanom napravite pogrešku, koliko god je brzo ispravili, ona će se tijekom procesa pečenja vratiti - objašnjava Bojana.

PRIJATELJSTVO

Otvorenje trgovine olakšalo joj je posao. Interijer omogućava potencijalnim kupcima da bolje upoznaju njezinu estetiku. Zasad ne razmišlja o otvorenju nove trgovine, ali ako se to i dogodi, sljedeća bi vrlo vjerojatno mogla biti u Zagrebu.

- Tamošnja publika jako dobro reagira na Re:art od samih početaka, i to je prijateljstvo koje se sve vrijeme razvija - otkriva.

Više možete saznati na www.reartconcept.com.

Foto: Lumina Images, Nikola Ivan Anđelić i Ana V. Đurđević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:00