Rukom pisane poruke

UPOZNAJTE SANJU JURIČAN IZ BRENDA MOYA Personalizirane narukvice s ljubavnim porukama koje obožavamo!

Ljubav rukom ispisana na srebrnim pločicama

Rukom pisane poruke, dječji crteži ili motivi posebnog značenja lako mogu postati omiljeni komad nakita.

Postoji li išta simpatičnije od dječjeg crteža mame, ljupkije od skrivene poruke koju samo vi i vaša posebna osoba razumijete, emotivnije od potpisa roditelja koji više nije s vama? Sve to možete ugravirati na srebrni nakit koji u suradnji stvaraju Sanja Juričan i Goran Jelinek.

Sanja, vlasnica brenda Moya narukvica, i Goran, vlasnik zlatarnice Uspinjača, dugogodišnji su prijatelji koji su nešto što je nekoć bila samo Sanjina želja uspjeli pretočiti u stvarnost toliko ljupku da bi je svaka žena poželjela na ruci.

RAZNE TRAKICE

Zagrepčanka koja je magistrirala industrijski marketing u izradi narukvica pronašla je kreativnost, hobi i mir.

- Ideja se rodila prije par godina kad se porodiljni odmor bližio kraju. Užasavala sam se odlaska iz divne i opuštene svakodnevice u užurbani poslovni svijet. I onda sam odlučila napraviti narukvicu s afirmacijskom porukom koja će me, kad me “usisa” stres posla, podsjetiti na ono što je u životu zaista važno - pojašnjava nam Sanja.

Narukvica i ideja svidjele su se prijateljima i poznanicima, što je Sanju potaklo da proširi priču.

- Dugogodišnje marketinško iskustvo pomoglo mi je za gradnju i pozicioniranje brenda, a Goranov zlatarski obrt, u kojem je on predstavnik treće generacije obitelji zagrebačkih zlatara, bio je garancija kvalitete. Uz kvalitetu kojima se Moya narukvice odlikuju, njihova je bit u ideji i priči i Sanjinoj želji da Moya onome tko je nosi znači više od malog komada nakita. Inspiracija i ideje dolaze od samih kupaca, a Sanja i Goran pomažu im da svoje ideje pretoče u gravuru srebrne pločice.

Kompjutorski vođen stroj za fino graviranje omogućuje precizno prenošenje detaljnog dizajna na pločicu. Ukupni proces izrade koji uključuje dogovor, izmjene, pripreme i realizaciju traje otprilike dva tjedna. Traka kojom se pločica veže, i koja u konačnici čini samu narukvicu, može biti od svile, kože ili obložena voskom. Budući da se sve radi ručno, prema željama kupaca izrađuju i druge komade nakita - privjeske za lančić, ključeve i sl. Upitali smo Sanju što ljudi najčešće graviraju.

- Ideje i želje su razne. Najčešće su to imena dragih osoba, datumi, stihovi i sl. Posebnu čar i toplinu daje što su napisani originalnim rukopisom. Ima i želja čiju simboliku znaju samo oni koji nose Moya narukvice, i takve su mi priče i najdraže - ističe nam Sanja.

PRAKTIČNO

Prisjeća se tako jedne mladenke koja je na vjenčanju poželjela nositi narukvicu s gravurom tri breze koje za nju imaju posebno značenje, poznato samo njoj. Sanja pojašnjava kako ju upravo to veseli jer joj govori da su kupci prepoznali ideju i priču o Moya narukvici. Uz ljubavne, prijateljske i tajnovite poruke, svoje mjesto na Sanjinim narukvicama često nađu i praktične poruke poput popisa lijekova na koje je osoba alergična ili pak oznaka dijabetesa.

Budućnost Moya narukvica puna je planova, ideja i izazova, no ono što njezini tvorci žele zadržati je moment personaliziranog i unikatnog nakita koji će o vama govoriti na sav glas, ili pak tiho šaputati - na vama je da izaberete.

Inspiraciju pronađite na web stranici moya.com.hr, Facebook profilu MOYAnarukvica te Instagramu @ moya.narukvica.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media, MOYA Narukvica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:38