Upoznajte Sašu Čižmeka iz brenda ReArt Furniture

Maštovite košare za bicikle koje će vas odmah osvojiti

Saša Čižmek iz Zagreba završio je Ekonomski fakultet. Ima, kako sam kaže, “pravi” i “krivi” posao. “Pravi” je voditelj predstavništva jednog sportskog brenda, a “krivi” je, naravno, kreativa. Sašin brend ReArt Furniture bavi se restauracijom i proizvodnjom namještaja isključivo od recikliranog materijala. Ormari, stolovi, stolice, škrinje… Zapravo, sve što se može napraviti od starih odbačenih dasaka i raznih materijala. Sigurno ste pomislili “ah, evo još jedan restaurator starog namještaja”, ali ovaj put riječ je ipak o nečemu drukčijem.

Ekološke boje i premazi

– Prava priča je krenula prije nekoliko mjeseci kad sam restaurirao jedan stari ženski bicikl kao rođendanski poklon supruzi. Na kraju restauracije trebao sam košaru za kraj jer kakav je to bicikl bez košare? Tada se pojavio problem: nigdje na tržištu, čak ni međunarodnom, nisam mogao pronaći originalnu košaru, a da nije pletena ili ona dosadna žičana. Pretražio sam sve dućane i kompletni internet.

I tada je nastala ideja: zašto tržištu ne ponuditi originalan proizvod koji će biti napravljen isključivo od recikliranog materijala, na kojem će biti korištene ekološki prihvatljive boje i zaštite na bazi vode te će, što je najvažnije, biti jedinstven i neponovljiv – priča nam Saša o samom početku. Naravno, odmah se javio interes za neobičan proizvod, i to, logično, iz grada bicikala, Amsterdama. Upravo odande je većina njegovih kupaca jer Nizozemci posebno vode računa o svojim biciklima. Najteži dio razvoja ovog projekta bio je tehničke prirode.

Specijalizirani dućani

– Sam tehnički razvoj proizvoda bio je zaista kompliciran jer je trebalo napraviti nosače za razne bicikle, a da ujedno budu jednostavni za montažu. Zbog toga u ponudi postoje tri varijante montaže: košara koja se remenima pričvršćuje na volan bicikla, što omogućava brzo skidanje i stavljanje košare. Druga je košara koja se pričvršćuje na prtljažnik bicikla, a treća se pričvršćuje posebnim nosačima za volan i prednju vilicu kotača.

Montaža je jednostavna i prilagođena većini bicikala, a ako to nije moguće, jednostavno napravim novi nosač prilagođen određenom biciklu – ističe Saša Čižmek i dodaje kako je jako zadovoljan što su i neki specijalizirani dućani pokazali interes. – Košare će se prodavati u Ciklo Centru u Zagrebu te jednom bike storeu u Amsterdamu. Cijena košara s cijelim priborom za montažu iznosi od 400 do 700 kuna, ovisno o modelu – kaže.

Naručite kakvu želite!

Od Saše možete naručiti personaliziranu košaru za svog ljubimca u kojoj god boji želite. Možete birati tekst ili sliku koju želite aplicirati, košara može izgledati kao stara kutija vina, eklektična šarena kašeta ili može biti romantična i ženstvena. Kako bilo, jedno je sigurno: nećete proći nezapaženo. Svi proizvodi koje Saša izrađuje mogu se vidjeti i naručiti putem Facebook stranice i Pinteresta ili ga kontaktirajte na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:47