Upoznajte Snježanu Marinčić iz brenda Dollyce

Ovog ljeta nosi se lutkica oko vrata

Sve lijepe priče krenu slučajno, spontano, bez nekih velikih planova. Priča o brendu Dollyce iza kojeg se kriju preslatke ručno rađene ogrlice jedna je od takvih. – Zapravo sam krenula eksperimentirati, radila sam anđele za neke svoje okvire koje već otprije izrađujem. Igrom slučaja dogodilo se da na neke od njih nisam stavila krila pa sam ih odlučila iskoristiti tako što sam ih objesila na lančić. Mojoj petogodišnjoj kćeri takva se ogrlica jako svidjela pa ju je posvuda nosila, a jednako tako oduševljene su bile i moje prijateljice koje su me stalno ispitivale kada ću napraviti još ogrlica i mogu li neku napraviti za njih. Krenula sam s izradom i uskoro imala pozamašnu kolekciju – priča nam Snježana Marinčić, simpatična i kreativna vlasnica poznate zagrebačke cvjećarnice Floris.

Oblikuje ih od fimo mase i raznih perlica, a svatko može po želji odabrati boju i uzorak

– Cvjećarnicu imam već 20 godina i kroz to razdoblje odradila sam cijelu gomilu raznih događaja, premijera, svadbi… Budući da moja cvjećarnica nije klasična jer ne nudim samo cvijeće i usluge aranžiranja, već imam raznovrstan asortiman uglavnom ručno rađenih predmeta od kojih je većina s mojim potpisom, Dollyce lutkice savršeno su se uklopile u takav ambijent – objašnjava Snježana, koja je, dodaje, kao zaštitni oblik svojih ogrlica, nekako intuitivno, odabrala baš lutkice. – Dugo već zarađujem za život igrajući se sa svakim projektom koji dobijem.

Uvijek je isti scenarij. Dobijem projekt, zaljubim se u njega, razmišljam o njemu prije spavanja i onda jedva čekam jutro da krene realizacija, onaj divni proces izrađivanja – sa smiješkom otkriva Snježana koja svoje lutkice opisuje kao romantično slatke i jako vesele. Na njima je, kaže, sve dopušteno, nema koloritnih ograničenja, sve boje su dobrodošle, glavno da je razigrano i pozitivno. – Važno mi je da se zabavljam dok oblikujem svoje lutkice. Često u tome sudjeluju i moja djeca, sin Jakov i kći Tonka, pa se svi zajedno puno smijemo, igramo i kvalitetno provodimo vrijeme zajedno – priča Snježana. A kako uopće izgleda proces izrade, pitamo je.

– Lutkice se rade od fimo mase, a zatim im se dodaju razni kristalići. Potom ih spajam perlicama, kamenčićima itd. Svaka ogrlica je drugačija, unikat, a često, za neke kupce, radim baš ciljano. Oni odaberu boje, perle i dimenzije prema svojim željama. Sam proces izrade je dugotrajan jer nema serijske proizvodnje.

Svaka ogrlica radi se ručno, od početka do kraja, a zahtijeva dosta koncentracije jer svaki detalj mora biti savršen, dakle ne smije se dogoditi da neki nabor na haljinici lutkice bude loše napravljen ili, primjerice, da pramen kose lutkice ili ukras za kosu bude prevelik ili, pak, premalen – napominje Snježana i ističe kako pažljivo bira materijale i boje jer želi da svatko tko nosi njezinu ogrlicu bude maksimalno zadovoljan i da se dobro osjeća kada je stavi oko vrata. Za sada Snježana ogrlice prodaje u svojoj cvjećarnici Floris u Tratinskoj 36 u Zagrebu, a svi zainteresirani mogu njezine ogrlice vidjeti i na Facebooku: www.facebook.com/floris.dollyce , a naručiti putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:14