INSPIRACIJA

Upoznajte trio koji proizvodi sinergiju romantike, stila i dekora za vas

 Igor Auferber
Tina Tödtling, Martina Šimunković i Ivan Mihovec Miki stvaraju divne scenografije za dan iz snova

Uskoro kreću ljepši, sunčaniji dani, a time se ponovno otvara i sezona vjenčanja na otvorenom. No, budući mladenci često se nađu u dilemi kada se postavi pitanje - kako dekorirati prostor za svoj dan i učiniti ga nezaboravnim za goste i sebe? Tu uskače dinamični trio -Tina Tödtling, Martina Šimunković i Ivan Mihovec Miki - koji će vam predložiti, a potom i aranžirati dekoracije iz snova za vaše vjenčanje i ostale prigode i evente. Društvo je to koje dolazi iz dvaju zagrebačkih naselja s obronaka Medvednice - Markuševca i Gornjeg Stenjevca.

image
Filip Glas

- Spojila nas je silna pokretačka i kreativna snaga, slično doživljavanje estetike, dobra organizacija poslova, pozitivna energija i ljubav prema lijepom. Lijepom životu općenito - pričaju nam sa smiješkom i dodaju kako je zanimljivo što su njih troje zapravo dobra sinergija potpuno različitih ljudi, različitih struka. Svatko od njih radi posebne, različite kreacije, a kada se sve to spoji u jednu priču, nastaje lijepa scenografija.

image
Privatna arhiva

- Upravo smo se vratili sa sajma vjenčanja u zagrebačkoj Areni, gdje smo doživjeli samo pozitivne reakcije na naš prezentacijski rad te smo puni planova za skorašnju realizaciju - ističu.

Jednostavna, ali izrazito upečatljiva kulisa za jedno intimno vjenčanje napravljena je na Zaluka Heritage Estateu u Gornjem Stenjevcu u Zagrebu

Inače,Tina ima više od dva desetljeća iskustva u protokolarnim poslovima, kako u Diplomatskom protokolu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, tako i u Uredu predsjednika RH, gdje je u tamošnjem Protokolu više od deset godina bila i na rukovodećim pozicijama. U svojoj dugogodišnjoj karijeri bila je zadužena i za organizaciju međunarodnih konferencija, državnih posjeta na najvišim razinama, kao što su posjeti kraljevskih parova, stranih šefova država, vlada i slično. Svoje je iskustvo i znanje Tina pretočila i u knjigu "Protokol događanja u praksi" te u istoimene radionice koje organizira za predstavnike privatnog i javnog sektora. A uz karijeru u protokolu Tina je cijelo vrijeme njegovala i svoju kreativnu crtu - ljubav prema aranžiranju, izradi dekoracija i estetici, što je naposljetku pretvorila u posao. Tako je njezina tvrtka EvenTina zadužena za izradu aranžmana s cvijećem i balonima, od maštovitih, razigranih, i boho aranžmana do elegantnih klasičnih ili retro uradaka.

Umjesto zahvalnica, svi gosti su dobili sjajne minijaturne zelene vrtove u staklenom puhanom terariju

Ivan Mihovec zvan Miki je, pak, strastveni pjevač, folklorni voditelj i energičan mladić istančanog ukusa te je ljubav prema lijepim interijerima pretvorio u posao otvorivši svoju tvrtku IMM Design Studio, koja je specijalizirana za dizajn interijera, arhitekturu, dizajn namještaja i dizajn dekoracija. Njegov je cilj stvoriti prostor s naznakama visoke mode koji čini spoj kvalitete, visoke estetike, funkcionalnosti i klijentove osobnosti. Martina je naslijedila staklopuhački obrt od oca, koji je pak naslijedio obrt od svog oca, a ove godine slavi 60 godina te je 2022. godine upisan i u Registar kulturnih dobara kao zaštićeno nematerijalno kulturno dobro. Ova diplomirana povjesničarka umjetnosti i etnologinja dugi niz godina radila je kao konzervator za kulturna dobra te je odlučila revitalizirati svoj obrt i zaposliti se u njemu. Koogle su stakleni predmeti puhani iz šupljeg stakla, a s obzirom na rijetkost puhanja stakla u današnje vrijeme na ovom području, to joj daje prednost jer je moguće izraditi i veći broj ukrasa za dekoraciju prostora kojeg je moguće i iznajmiti za razne svečane prigode. Staklene kugle s lampicama ili svjećicama unutra njezina su specijalnost, a tu su još i mali zeleni vrtovi unutar staklenog puhanog terarija - Kooglice Džoonglice - koji se mogu pokloniti gostima kao zahvalnice, pakirane su u personaliziranim kutijicama.

- Naš cilj je nečiji najvažniji dan u godini učiniti posebnim, a istovremeno personaliziranim, prilagođenim osobnim željama. Kao rezultat želimo - osmjeh na licima mladenca - ističu.

Velika pažnja posvećuje se i detaljima koji zaokružuju cijelu priču poput lanterni u kojima su svijeće i cvijeće

A kakvo vjenčanje će vam prirediti ovaj svestrani trio?

Tina voli rustikalan stil, tradiciju i baštinu, Martina je, pak, iskoristila prednosti svog obiteljskog obrta puhanja stakla koji je iznimno rijedak u Hrvatskoj te je tako unijela svježe ideje u koncept dekoriranja vjenčanja. A Ivan naginje modernom dizajnu, čistih linija. Kad se svi ovi kreativni smjerovi ujedine, imate dobitnu formulu - spoj različitih stilova koji će svačije vjenčanje učiniti jedinstvenim, nimalo "konfekcijskim" i u što većoj mjeri prilagođenim duhu i karakteru mladenaca. Ivanova je uloga da za vjenčanje daje cjelokupni vizual prema prostoru, bojama, svjetlu… sve ono što dizajn i podrazumijeva. Tina se nadovezuje na dizajn i način slaganja aranžmana i predlaže koje cvijeće, vrste i boje, a pazi i da svi aranžmani ne ometaju vidik gostima - protokol i organizacija ipak su njezin "fah".

image
Gordana Jerabek

Njezino oko i ruke su zlata vrijedne, a, naposljetku, Martinine staklene kugle koje unutra imaju lampice ili svjećice stvaraju dojam elegancije i prozračnosti, ali i uvode vas u vilinski, bajkoviti svijet, a svjetlosne instalacije kombinirane s cvjetnim i zelenim dekoracijama postižu nestvaran i izvanvremenski dojam u interijeru ili eksterijeru.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:33