USKRSNE DEKORACIJE

URADI SAM #ostajemdoma: Uskrsni zečići blogerice Biljane Pantelić Adžaga

 

Biljana Pantelić Adžaga je kreativna blogerica iz Rijeke koja stoji iza zanimljivog i rado čitanog domaćeg bloga biljanashabby.blogspot.com. Za sebe kaže kako je oduvijek bila kreativna, a "uradi sam" projekte osmišljavala je i odrađivala još kao djevojčica, učeći puno od majke i bake u rodnoj Slavoniji. Tako je često vezla, radila goblene i slično. Danas joj je specijalnost preuređenje i oslikavanje namještaja i dekorativnih predmeta u njezinu omiljenom retro shabby chic stilu.

- Moj redizajn je jednostavan, romantičan i personaliziran. Volim tu ljepotu nesavršenosti, koja osvaja, a povrh svega osjećaj topline vlastitog doma, koju sam kreiraš i stvaraš - ističe Biljana, koja si je i za ove, kao uostalom i za svake druge blagdane, dala zadatak izraditi nešto slatko i ne previše komplicirano. Kao nit vodilju odabrala je jedan od glavnih simbola Uskrsa - zečiće.

Za to joj je bio potreban deblji papir (koristila je slikarski) koji je obojila i na kojem je cvjetni motiv s dekorativnog starinskog valjka. Papir je izrezala u obliku zeca i stavila repić od vate. Mogu se koristiti i dekorativni papiri, tapeta, papirnate dekorativne vrećice i sl. Akrilne boje, papir, salveta, zapravo sve što već imate doma. Za izradu je dovoljno jedno poslijepodne, a ovisno o tome koje sve materijale imate doma, ovaj DIY projekt koštat će vas možda i nula kuna.

Info: srebrni zečići na fotografiji dekorirani su pomoću mat i sjajnog srebrnog spreja u boji i čipke. Jedan je tufnasti - točkice su napravljene s gumicom na kraju olovke i sivom akrilnom bojom.

KORAK PO KORAK

Potreban materijal: deblji papir, akrilne boje, indigo-papir, škare, ako nećete sami bojati i dekorirati papir, možete koristiti dekorativne vrećice, ostatak tapete i slično.

Korak 1: isprintajte oblik zeca i pomoću indigo-papira precrtajte ga na odabrani obojani-dekorirani papir i izrežite škarama.

Korak 2: od vate napravite malu lopticu - repić - i pomoću ljepila za papir zalijepite.

Šaljite nam svoje DIY projekte na mail d&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. #ostajemdoma

Foto: Biljana Pantelić Adžaga

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:30