U 5 lakih koraka

Uradi sam: party zastavica i šarena girlanda za dječji rođendan

 Berislava Picek/Cropix
Dekoriranje stana ili vrta povodom proslave može biti zabavna aktivnost svih ukućana

Svi znamo da je proslava rođendana jedan od najvažnijih događaja za vaše dijete. Ne treba puno da se prisjetimo kako smo se i sami dok smo bili djeca veselili svakoj proslavi rođendana, ali i samoj organizaciji i pripremama s roditeljima, koje počinju i nekoliko tjedana prije. Kako bi sve bilo na vrijeme, krenite s pripremama ranije, a da bismo vam olakšali zadatak i da rođendan vašeg djeteta bude poseban, donosimo vam ideje za dekoraciju rođendana kojeg će se rado sjećati dijete, ali i njegovi prijatelji.

image
Berislava Picek/Cropix

Predlažemo vam ideju koja pruža mogućnost da uključite svoje dijete u pripremu za proslavu te da ju pretvorite u zabavno iskustvo uz zajedničke aktivnosti koje će vam omogućiti i neograničenu kreativnost.

Moja kći Nola i ja pripremile smo vam izradu dekoracije, zastavice s natpisom i šarenu girlandu za rođendan ili bilo koju proslavu koju pripremate. Mi smo ove party zastavice namijenili djevojčici Juliji koja slavi rođendan, a u cijeli proces uključila sam i svog sina Tomu koji sada počinje raspoznavati slova, ovo je za njega bila posebno zabavna aktivnost.

ROĐENDANSKA ZASTAVICA u 5 KORAKA

image

Potrebni materijal za rođendanske zastavice s natpisom je: obično bijelo platno, filc u raznim bojama, vruće ljepilo, škare, špaga...

Berislava Picek/Cropix
image

Korak 1: Bijelo platno izrežite u oblik zastavice (trokutasti oblik ili neki oblik po želji

Berislava Picek/Cropix
image

Korak 2: Na filcu olovkom lagano iscrtajte oblik slova, a zatim ih izrežite iz filca.

Berislava Picek/Cropix
image

Korak 3: Kada ste složili natpis koji želite, vrućim ljepilom zalijepite ih na zastavicu koju ste već pripremili.

Berislava Picek/Cropix
image

Korak 4: Zastavicu stavite na letvicu, granu ili zavežite na špagu.

Berislava Picek/Cropix
image

Korak 5: Natpisima poželite slavljeniku sretan rođendan, dobru zabavu, da ga volite i slično.

Berislava Picek/Cropix

Od filca možete izradite i krunu slavljeniku. Ukrasite je i slovima napišite njegovo ime, a krunu neka nosi samo slavljenik što će ga učiniti važnim i posebnim taj dan.

Ako vam je ostalo platna, izrežite ga pa i njega i te zastavice prebojajte vodenim bojama - dobit ćete girlandu koja je divan ukras za fotografiranje vašeg slavljenika. Girlanda vam može služiti za scensku pozadinu prilikom fotografiranja ili kao viseći ukras iznad stola ili prozora. S lijepim vremenom proslave rođendana se sele na otvoreno, što je doživljaj za svako dijete. Mi smo girlandu zavezale za stabla, a posebni ugođaj stvorio nam je vjetar koji je njihao zastavice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 16:14