STAN KAO OAZA MIRA

Uredite dom bojama koje će vas opustiti

Jeste li znali da boje u interijeru mogu utjecati na vaše rapoloženje?

Ako su vaši zidovi naglašenih i izrazito živahnih boja, to vam neće previše pomoći pri smanjenju razine stresa. Ali, ne morate se pomiriti s dosadnom bijelom ili sivom bojom, pronađite nadahnuće u ovim smirujućim prostorijama.

1. Kombinacija plave i zelene boje

Zašto biste se morali odlučiti samo za jednu od ovih boja? Ako želite nešto drugačije u interijeru, odlično rješenje jest kombinacija plave i zelene. Ne samo da izgleda odlično, također djeluje smirujuće.

2. Koraljna boja

Ova boja savršena je za odvažne ljude i sve one pojedince koji se ne boje biti u središtu pozornosti. No, osium što privlači pažnju svojim intenzitetom, koraljna boja također je učinkovita kad je riješ o opuštanju. Djeluje smirujuće na ljude i zato je savršena boja za spavaću ili dnevnu sobu.

3. Svijetlo ljubičasta boja

Niti je presiva niti preljubičasta - ova svjetlija nijansa ljubičaste savršena je boja za zidove svakog interijera. Ne samo da se dobro uklapa u gotovo svaki stil uređenja, također djeluje smirujuće i opuštajuće.

4. Bež boja

Bež boja oduvijek je među najomiljenijim bojama za zidove interijera, a na samom vrhu ljestvice stoji i danas. Obojite zidove ovom neutralnom bojom, a sterilnost 'razbijte' elementima jačih nijansi. Sigurno nećete pogriješiti.

5. Tamnoplava boja

Ako ste dovoljno hrabri, onda je ova izražena plava boja savršeni izbor za vas i vaše zidove. Plava kao takva podsjeća na more, nebo i prirodu zbog čega mnoge ljude opušta već na prvi pogled. Osim toga, plava je oduvijek jedan od najvećih favorita među bojama.

6. Boja lavande

Boja lavande već nekoliko godina vlada u interijerima, a zidovi ove boje u spavaćoj sobi djeluju sofisticirano i opuštajuće.

7. Svijetlo plava boja

Svijetlo plava ili nebesko plava boja jedna je od najdražih odabira, naročito za dječju sobu. Ova boja je toliko snažna da potiče naše tijelo na proizvodnju kemikalija koje djeluju opuštajuće, a stvara i osjećaj intuicije.

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:13