BLAGDANSKI TREND

Uredite dom za Božić kao da ste na engleskom selu

 Molly Mahon
Stil uređenja interijera cottagecore posebno je popularan u vrijeme Božića, a ono što je posebno lijepo je duh sloge koji donosi - jer cijela obitelj može sudjelovati u izradi ukrasa

Jedan od trendova koji mnogi vole u doba blagdana je božićni cottagecore. Popularan je jer u prostor unosi toplinu, osjećaj zajedništva i prirodu. Naime, povratak prirodi jedan je od ključnih elemenata cottagecorea pa je živo božićno drvce obavezno, a najbolje bi bilo da je zasađeno u većoj posudi te okićeno vintage ukrasima i oslikanim češerima. Na vrata i stol postavite vijence s grančicama crnogorice, a na strateška mjesta rasporedite mirisne svijeće s tipično zimskim mirisima - klinčićem, cimetom, smrekom...

image
KATHY CHILLISTONE/ChilliWinter Isle of Wight Ltd
image
TakaTomo.de

Kod božićnog cottagecorea vrijedi pravilo "više je više". S malo šarenog papira mogu se napraviti čuda, a nema ljepšeg od dana provedenog s dječicom u izradi ukrasa za dom. Papirnata rozeta, predimenzionirana mašna, lanac od zvjezdica... Sve to upotpunjeno grančicama božikovine i sličnim crvenim bobicama.

image
Molly Mahon
image
Molly Mahon

Klasične cottagecore boje uključuju umirujuće prirodne tonove, kao što su krem, smeđa, šumsko zelena, rđavo narančasta i crvena. Ove nijanse nadahnute starinom povećavaju osjećaj ugode. Uključite ih u svoje teksture i tkanine bilo, da se radi o jastuku, pokrivaču, tepihu, zavjesi ili zidnoj dekoraciji.

image
HornbyWhitefoot
image
Helen Round

Na stol postavite rustikalne tanjure te zdjelu s narančama i orasima. U centar stavite adventski vijenac, koji ne mora uvijek biti klasičan. Primjerice, svijeće možete postaviti na grane na vrhu improviziranog šumskog terarija.

image
Molly Mahon

Važna komponenta cottagecorea je udobnost. Nema ljepšeg nego se sklupčati na udobnoj stolici ispred pucketajuće vatre. Dodajte udoban jastuk ili debelu pletenu dekicu i ušuškajte se. Darove umotajte u ukrasne papire s različitim uzorcima i stavite ih u tradicionalnu košaru od šiblja i začas ćete stvoriti ugođaj kao da ste na selu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:56