SAVJETI ZA PET

Uređujete okućnicu ili vrt, ali nemate jasnu viziju? Na ovom mjestu će vam savjetnici pružiti odgovore na sva pitanja i nedoumice

 WIENERBERGER
Ljeto, more, terase, okućnice, travica, plažica... tko još želi biti u kući, osim ako su baš iznimne vrućine

Na našem podneblju kralj trenda uređenja vanjskih prostora je tvrtka Semmelrock. Već 20 godina iz svoje tvornice u Ogulinu osiguravaju sve što treba za vrtove, dvorišta, parkove, perivoje... Osim što se njihovi proizvodi koriste za opločavanje privatnih površina, zanimljiv podatak je to da imaju iza sebe stotine javnih projekata - trgova, marina, nogostupa, ulica, luka. Danas gotovo ne postoji grad ili mjesto u Hrvatskoj koji nema barem jednu javnu površinu opločenu Semmelrock proizvodima! Spomenimo ovom prilikom Pakrac, Valpovo i mnogobrojne lijepe gradove na obali.

image
WIENERBERGER

"Koji su trendovi vezano za uređenje okućnica?" pitali smo ih.

"Jednostavnost i veliki formati te blaga prošaranost uzorka koja je jednostavna za održavanje", odgovara Iva Filipović, krajobrazna arhitektica tvrtke Semmelrock.

Nude formate unikatne na tržištu veličine 120x80 cm i 80x60 cm te 75x50 cm patentirani način proizvodnje Umbriano, prošarane opločnike u smeđim i sivim tonovima - Senso grande, Asti ploče.

image
WIENERBERGER

"Trend je i povratak prirodi, odnosno imitacija drva i prirodnog kamena. Nudimo wetcast proizvode - Bradstone, odnosno izgled kamena, Travertina ili drveta. Trajni su, otporni na sol i pritom je svaki komad unikatan proizveden posebnim handmade načinom", navodi.

Osim betonskih opločnika i ploča imaju i kompletnu dodatnu opremu za ugradnju te novi dio asortimana SemDrain sustav kanala za odvodnju

image
WIENERBERGER

Kupce, otkriva nam njihova Iva, od galanterije za vrt i dvorišta, najviše privlače noviteti, a to su veliki formati i svjetliji tonovi koji su traženi i poželjni radi smanjenog zagrijavanja, posebno ako je u pitanju odabir za površine oko bazena. Kada se pri kupnji njihovih proizvoda raspituju ili traže savjet, domaće kupce najviše zanima tema kombinacije vrsta opločnika i ploča za vozne i pješačke površine, zatim tehnologija postavljanja i kasnijeg održavanje postavljenih površina te prednosti pred drugim materijalima koji nemaju otpornost na sol i smrzavanje. Često od stručnjaka Semmelrocka traže savjete i kako uklopiti objekt s okolišem vezano uz to ako imaju moderni objekt ili rustikalni. Njihov izložbeni vrt u Ogulinu nudi zainteresiranima inspiraciju te ovdje imaju cijeli tim koji se brine o vrtu, uz besplatno savjetovanje, Gratis Cad projektiranje te uslugu savjetovanja u sezoni ljeto-jesen čak i vikendom. Ako dvojite kako bi nešto izgledalo u vašem dvorištu, nemate definiranu viziju, svakako bi bilo dobro svratiti ovdje po inspiraciju i rješenje i usput prošetati njihovim parkom koji se prostire na 5.000 kvadrata, gdje se bogat asortiman vidi u primjerima.

image
WIENERBERGER

Semmelrock izložbeni vrt u Ogulinu udaljen je sat vremena vožnje od Zagreba, sat vremene od Rijeke i tri od Splita. Pored Tondacha, Porotherma i Terce, Semmelrock je brand Wienerbergera.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Wienerberger.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:04