Novo i originalno

Uskrsne dekoracije: Hit su ručno rađene pisanice, a traže se i ukrasi žute i roza boje

 Vanesa Pandžić/Cropix
S vlasnicima male boutique trgovine u Martićevoj ulici u Zagrebu razgovaramo o interesu građana za uskrsne dekoracije i ukrašavanju

Šetajući zagrebačkim ulicama u širem gradskom središtu naišli smo na divne izloge jedne boutique trgovine, uređene u veselim proljetnim bojama s uskrsnim motivima, od umjetnog cvijeća koje izgleda potpuno realistično do prigodnih dekoracija, vjenčića za vrata, pisanica i decentnih zečića u roza boji, koji predstavljaju "gospođu" i gospodina", asocirajući na proizvode koji se mogu vidjeti i kupiti. Riječ je o boutique trgovini Studio 56, koja se prije dvije godine preselila na novu lokaciju, iz Zvonimirove u Martićevu.

image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix

U trgovini možete vidjeti pregršt inspiracija i ideja za ukrašavanje, a nude se vjenčići od prirodnih materijala u obliku jaja, prava guščja, prepeličja i kokošja jaja, gnijezda za ista jaja ili pisanice, stolnjaci s uskrsnim motivima, razne košarice...

image
Vanesa Pandžić/Cropix

- Bavimo se uređenjem i dekoracijama doma te izradom kovane galanterije i ostalih detalja koji čine dom toplijim i ugodnijim. Ideja o otvaranju ovakve trgovine rodila se spontano.

NEŠTO NOVO I ORIGINALNO

Dugogodišnjim radom u trgovini dekorativnim artiklima, osluškujući potrebe kupaca, odlučili smo ponuditi nešto novo, unikatno i originalno, ono što kupci traže, a nedostajalo je u sličnim trgovinama - kažu nam vlasnici Sanja i Filip Ivošević.

image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix

Dućan je podijeljen na sedam segmenata, ovisno o samom asortimanu koji se nudi: uređenje i oprema za kuhinju, dio za zabavu, rođendanski poklon-kutak, barski kutak, servisi za ručavanje, kožna galanterija i muški poklon-program. Tu se mogu pronaći, primjerice, kristalne čaše najpoznatijeg proizvođača na svijetu Zwiesel Schott, ali i proizvodi raznih drugih brendova: LOQI, Gentlemen's Hardware, Küchenprofi, Cilio, Legami Milano, Chic Mic... Nude se i hrvatski proizvodi, a vlasnici nam izdvajaju one iz Tvornice tekstila Trgovišće. Asortiman i izlozi mijenjaju se sezonski.

image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix

VJEŠTINA IZRADE

- Naše kupce uvijek nastojimo privući prigodno uređenim izlozima, a za Uskrs se trudimo ponuditi neuobičajene dekoracije koje će razveseliti i izmamiti osmijeh populaciji svih uzrasta - kažu vlasnici, dodajući kako je prigodno dekoriranje doma za Uskrs manje izraženo nego za Božić, no ističu kako je bez obzira na trenutačnu situaciji interes za uskrsne dekoracije iznenađujući. Ručno izrađene pisanice, kažu, apsolutni su ovogodišnji hit.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

- Dekoracije su specifične po tome što uvijek tražimo nešto drugačije, novo i nešto što još nije viđeno, a osim toga trudimo se i sami napraviti nešto unikatno, kao što su pisanice rađene akrilnim bojama. Vještinu izrade naučila sam od svoje dugogodišnje prijateljice Zlate - kaže vlasnica Sanja, dodajući kako nude i vjenčiće od prirodnih materijala u obliku jaja, prava guščja, prepeličja i kokošja jaja, gnijezda za ista jaja ili pisanice, stolnjake s uskrsnim motivima te razne košarice. Najviše se traže, ističe, ukrasi u zelenoj, žutoj i roza boji, kao i uvijek u proljeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 01:05